Top 4: Duitse originals

- Nieuws

 Udo Jürgens Roger WhittakerBløf Geike Arnaert
Top 4: Duitse originals

Dat Zoutelande een cover is van het Duitstalige Frankfurt Oder van Bosse featuring Anna Loos (Silly), heb je verleden maand al in deze rubriek kunnen vernemen. Zoutelande staat inmiddels op de vijfde plaats in het lijstje van Nederlandstalige hits met een Duitstalige origineel. Welke vier Duitse nummers brachten tot nu toe de grootste Nederlandstalige hits voort?

Afgelopen weekend oversteeg de hit van Bløf en Geike Arnaert het nummer Dat Is 't Einde van Tony Bass, waarvan de melodie zijn oorsprong vindt in Das Kommt Vom Rudern, Das Kommt Vom Segeln van Peter Lauch und Die Regenpfeiffer uit 1964. Zouteland staat nog steeds op nummer 1 in de Top 40, dus de jacht op de huidige top 4 is geopend.

Kun jij raden welke Nederlandse hits hun oorpsrong vinden in de Duitstalige originals hieronder? Als je een beetje kennis hebt van het levenslied moet dat zeker lukken. Bij de top 3 kun je het zelfs al aan de titel zien. Weinig spannends dus. Maar weet jij zonder het filmpje aan te zetten welke Nederlandse hit de melodie gebruikte van Ich Zeige Dir Mein Paradies van Andrea Jürgens?

1 GIB' MIR DEINE ANGST- udo jürgens

 

2 MANUELA- gunnar welz

 

3 SCHÖN WAR DIE ZEIT- roger whittaker

 

4 ICH ZEIGE DIR MEIN PARADIES- andrea jürgens