Nieuws
Toen op 1

Toen Op 1: Cheerleader

Toen Op 1: Cheerleader
Omi 

Omar Samuel Pasley werd ergens in 2008 wakker met de melodie van Cheerleader in zijn hoofd: “Het was als zo’n typisch Jamaicaans liedje. Zo van ‘one, two, buckle my shoe’.

De rest van de puzzel viel gewoon op zijn plek”, zo vertelt hij aan Billboard over zijn ervaring als 21-jarige. Een jaar later heeft hij een ontmoeting met Clifton Dillon die zijn manager wordt en hem weet uit te dagen het nummer, dat tot dan toe uit twee coupletten bestaat, verder uit te bouwen. Zo komt hij onder meer ook in contact met Sly Dunbar, Robbie Shakespeare en saxofonist Dean Fraser met wie de eerste versie van Cheerleader in 2012 werd opgenomen en werd uitgebracht bij Oufah, een onafhankelijk label in het Jamaicaanse Kingston. Tijdens een bezoek aan Canada hoort de baas van Ultra Music een aantal nummers die populair zijn in het Caraïbisch gebied en direct valt hem de track van Paisley op. Niet veel later worden de vocalen van de Jamaicaanse zanger opgestuurd naar twee producers; de Amerikaan Ricky Blaze en de Duitser Felix Jaehn. “Het was ergens begin 2014 in een periode dat ik veel remixen maakte van nummers die ik online vond en onder handen nam. Platenmaatschappijen begonnen me daarna te bellen om officiële remixen te maken en daar was ook Cheerleader er eentje van. Zo kreeg ik ook de originele reggaetonversie die in 2012 was verschenen”, zo vertelt Jaehn aan Artist Direct. Hij versnelde de track met zo’n 20 tot 30 beats per minuut en bouwde een compleet nieuw nummer rond de vocalen. De remix van de Duitser was in januari af en verscheen uiteindelijk in mei bij Ultra Music. Het werd een wereldhit voor Omi die zijn artiestennaam dankt aan zijn vader die hem altijd zo noemde.

Cheerleader verschijnt eigenlijk te vroeg want al in januari staat het zomerse nummer bovenaan de Top 40. Toch is Omi maar wat trots op de versie die Jaehn van zijn nummer maakte die ook nog eens succesvoller werd dan zijn origineel uit 2012: “Als muzikant ben je in staat een nummer van niets naar 50 procent te brengen en dan brengt iemand anders het weer een stapje hoger tot het uiteindelijk het maximale weet te bereiken. Het zou niet goed zijn daar een negatief gevoel bij te hebben want nog steeds is het mijn liedje”, zo vertelt hij aan Spin.com. Cheerleader wordt de tiende Top 40-hit die het elf weken vol weet te houden op de eerste plaats van de Top 40 en krijgt op dat moment een plek bij de 40 grootste Top 40-hits ooit. Dankzij het succes van Cheerleader kon ook zijn grote droom werkelijkheid worden: de release van een album dat uiteindelijk op 16 oktober 2015 verscheen. Van dat album weet ook Hula Hoop nog een bescheiden hit te worden.

(19/11/2022)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Post Malone - Chemical
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Rondé - Break My Heart
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details OneRepublic - Runaway
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Tate McRae - Greedy
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Luke Combs - Fast Car
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Tiësto - Drifting
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kenya Grace - Strangers
Details P!nk - Runaway
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Troye Sivan - Rush
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Becky G feat. Omega - Arranca
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Snelle - Radio
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!