De Schijf Van 5: Wolffman

- Schijf van 5

Deze week vertelt Jerry Wolf, beter bekend als Wolffman, wat zijn vijf favoriete tracks zijn.

Wolffman is al een slordige 25 jaar actief in de muziekbusiness en werkte eerder al samen met artiesten als Timati, Snoop Dogg, Kevin Lyttle en Rockwellers.
In Nederland kennen we hem onder meer van Wassenaar, de hit van Ross & Iba die in 1996 de tweede plaats in de Top 40 bereikte.

I BELONG TO YOU – Lenny Kravitz
"Deze plaat is voor mij heel bijzonder, ik ben namelijk getrouwd op deze plaat. Toen ik de muziek moest uitzoeken voor mijn bruiloft moest ik meteen aan dit liedje denken."
 
LOST WITHOUT YOU – Robin Thicke
"Eigenlijk een vervolg op mijn eerste keuze uit mijn schijf van 5. Ook weer een liedje dat tijdens mijn bruiloft werd gedraaid.
de songs die meteen doen denken aan de persoon waar je van houdt, zijn voor mij de mooiste en beste liedjes."


WE DON’T LIVE TOO LONG – DeAnte
"Deze plaat heeft voor mij een speciale betekenis. Toen ik dit liedje produceerde was er geen enkele maatschappij die deze plaat wou uitbrengen. Er werd mij gezegd dat de plaat te 'urban' was voor Nederland en daarom geen draagvlak zou hebben.
Daarom besloten we in 1999 mee te gaan doen met het Nationaal Songfestival. We werden uiteindelijk tweede, en de plaat scoorde vervolgens erg goed in Nederland. Voor mij was dat een teken dat 'urban' wel degelijk aansloeg."

 
LEAVE THE WORLD BEHIND – Axwell, Ingrosso, Angello, Laidback Luke feat. Deborah Cox
"Voor mij was dit de eerste perfecte EDM plaat, uniek in zijn soort. Ik merkte voor het eerst dat je EDM kon produceren in verschillende lagen. Voor mij dan ook het begin van een nieuw tijdperk in EDM."
 
SMACK MY BITCH UP – The Prodigy
"Tijdloos! Deze plaat kan je nog steeds draaien in clubs, het dak gaat er gegarandeerd af, een echte floorkiller!.
en de hele productie is natuurlijk om je vingers bij af te likken zo goed."

 
Voor meer Wollfman producties kan je natuurlijk zijn Facebook pagina of zijn website bezoeken.