Sam Smith komt met nieuwe versie Pray

- Releases

 Sam Smith Logic
Sam Smith - 2018

Sam Smith komt deze donderdag met een nieuwe uitvoering van Pray.

Vorig jaar oktober verscheen Pray al in de Tipparade als de nieuwe single van Sam Smith. Toen was echter Too Good At Goodbyes nog zo sterk aanwezig in de hitlijst dat Pray niet kon uitgroeien tot een hit. De 25-jarige zanger geeft het nummer echter een tweede kans met een nieuwe uitvoering van de track van zijn tweede album, The Thrill Of It All.

Op de nieuwe versie is Logic te horen die eerder al in de Top 40 stond met Sucker For Pain (2016) en 1-800-273-8255 (2017): “Ik kan niet wachten tot jullie deze nieuwe uitvoering van één van mijn favoriete nummers van het album horen. Het was een absoluut genoegen om met Logic samen te werken om dit te kunnen maken. Wat een waanzinnige artiest!”, zo liet hij weten.

De inspiratie voor het nummer deed Smith op toen hij met War Child in Irak was, waar hij tijd doorbracht in Mosul. “Ik schaamde me dat ik zo weinig kennis had van de wereld en het leven van anderen. Ik ging terug naar de uitspraak van de geweldige Nina Simone dat het belangrijk is om het te hebben over de tijd waarin je leeft. Dat had ik niet gedaan; ik had alleen maar een partij liedjes geschreven over liefde”, zo zei hij eerder tegen Billboard over het nummer.

(Foto: BSR Agency)