Spotlight: Zonder Gezicht

- Releases

 Froukje S10
Spotlight: Zonder Gezicht

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Froukje met S10.

Er zijn weinig artiesten van wie het zo duidelijk is dat ze op het randje van een hele grote hit staan dan Froukje Veenstra. Sinds een paar jaar staat Froukje te boek als een van Nederlands meest veelbelovende muzikale talenten. En het zal voor veel mensen moeilijk te geloven zijn, maar haar single Ik Wil Dansen werd vorig jaar niet haar eerste Top 40-hit. Dat die plaat het net niet lukte, zegt vooral dat we misschien nog niet helemaal klaar waren voor haar sound. Dat is nu wel anders.

De opkomst van zangeressen als Meau en S10 laat zien dat de weg voor Froukje nu dan echt open ligt voor succes in de mainstream. Wat deze drie vrouwen namelijk gemeen hebben is het feit dat ze allemaal volledig hun eigen ding doen. Ze volgen geen trends, maar zetten ze zelf. Die eigenzinnigheid zit hem vooral in hun eerlijke en persoonlijke teksten samen met verrassende productie-elementen. Zo mixt Froukje elementen van alternatieve en elektronische muziek. Wat ontstaat is een geheel eigen popsound die net zo goed catchy is en op de radio kan, maar ook iets compleet anders doet dan alle anderen.

Dat de eerste hit voor Froukje nabij is, is nu wel zeker. Op haar nieuwe ep Uitzinnig staat namelijk een samenwerking met haar goede vriendin en eerdergenoemde zangeres S10. Zonder Gezicht, het duet tussen de twee zangeressen werkt in de praktijk net zo feilloos als op papier. Hun stijlen vloeien werkelijk perfect in elkaar over en de beat in het refrein komt hard binnen en maakt het geheel compleet. Zonder Gezicht is zeker geen traditionele hit, maar dat hebben Froukje en S10 ook allang niet meer nodig om te scoren.