Spotlight: Zo Kan Het Dus Ook Part 2

- Releases

 Maan
Spotlight: Zo Kan Het Dus Ook Part 2

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Maan.

‘Weet je nog dat ik voor jou dat ene liedje schreef?’ Met die reflecterende zin begint de nieuwe single van Maan. Sommige artiesten kiezen er in hun muziek voor een algemeen beeld te schetsen dat iedereen naar zich toe kan trekken. Maar wat muziek eigenlijk altijd universeel maakt, is wanneer een artiest durft echt zijn of haar persoonlijke verhaal te vertellen. Dat is iets waarin Maan zich enorm onderscheidt.

Op ‘Ze Huilt, Maar Ze Lacht’ liet ze zich al van haar kwetsbare kant horen en op ‘Onverstaanbaar’, haar debuutalbum, kwam die directe songwriting heel duidelijk naar voren. Maar met haar nieuwe single overtreft ze zich. ‘Zo Kan Het Dus Ook’ was een lieve ode aan haar toenmalige vriend Tony Junior. De media volgden het koppel op de voet en wisten dus ook al een hele tijd dat ze niet langer bij elkaar zijn. Toch spreken Maan en Tony regelmatig over de mooie vriendschap die ze aan hun romance overhielden. Die vriendschap is de inspiratie voor een directe opvolger van dat fijne popliedje dat ze vorige zomer uitbracht en haar tot een twaalfde plek in de top 40 bracht.

Wat ‘Zo Kan Het Dus Ook Part 2’ zo’n goeie plaat maakt, is het feit dat je alle woorden letterlijk naar haar relatie terug kunt herleiden. Als publiek kun je best veel weten over de liefde van Maan en Tony, dus geheimzinnig doen over waarover ze schrijft zou niet veel zin hebben. Daarom is het mooi om Maan zich volledig te zien overgeven aan haar eigen verhaal. En zelfs ondanks dat het een heel persoonlijke plaat is, kunnen veel mensen zich met de tekst identificeren. Die balans tussen universele en persoonlijke teksten is echt iets waar Maan uniek in is. Dat het ook nog eens een hele catchy track is die zo de hitlijsten in kan is eigenlijk maar bijzaak. Want de oprechtheid van ‘Zo Kan Het Dus Ook Part 2’ doet vermoeden dat de hitlijsten wel het laatste was waar ze mee bezig was toen ze het schreef. En zo hoort het ook.