Spotlight: Zeldzaam

- Releases

 Ronnie Flex Tabitha
Tabitha

Afgelopen vrijdag verscheen er een nieuwe samenwerking tussen Tabitha en Ronnie Flex.

Nadat zangeres Tabitha in 2019 dan echt doorbrak door haar samenwerkingen met Kris Kross Amsterdam is het nu tijd voor een eigen track van de zangeres. Voor haar nieuwe single zocht ze een oude bekende op. Ze was namelijk al ooit te horen op Ronnie’s track ‘Is Dit Over’. Die plaat strandde in 2017 in de tipparade, gaat het ze dit keer wel lukken om de Top 40 te halen?

De meest recente muziek van de generatie van Ronnie Flex voorspelt niet veel goeds. Boef, Lil Kleine en Ronnie hebben we allemaal al een tijd niet in die lijst niet gezien. Toch lijkt ‘Zeldzaam’ wel degelijk de goeie dingen te doen. Want waar Nederlandstalige hiphop, met uitzondering van Snelle, het moeilijk lijkt te hebben is Nederlandstalige popmuziek populairder dan ooit.

Laat ‘Zeldzaam’ nou dan ook echt zo’n poptrack zijn. Een productie die niet had misstaan op het laatste album van Bruno Mars en schattige feel-good lyrics maken de track tot een goede aanvulling op Tabitha’s winning streak die ze afgelopen jaar is begonnen met ‘Hij Is Van Mij’ en ‘Moment’. Voor Ronnie bewijst het nog een keer hoe goed hij samengaat met een vrouwenstem, iets wat hij op een van zijn grootste hits ‘Blijf Bij Mij’ met Maan ook al liet zien. Of het ze uiteindelijk een hit gaat opleveren is nog afwachten, maar ‘Zeldzaam’ lijkt alle ingrediënten in huis te hebben.