Spotlight: You

- Releases

 Regard Troye Sivan Tate McRae
Spotlight: You

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Regard.

Er zijn van die producers die elke week wel weer met iets nieuws komen. Sommige producers pakken het iets anders aan. De Kosovaarse DJ Regard bijvoorbeeld heeft sinds zijn doorbraak in 2019 welgeteld twee singles uitgebracht. Fans van de sound van de producer worden dus niet bepaald verwend. Maar voor Regard geldt wel: kwaliteit boven kwantiteit.

De opvolger van ‘Ride It’, zijn eerste grote hit, was ‘Secrets’ met RAYE. Een waardige opvolger aangezien de plaat weken in de top 40 rondhing. Zelfs zonder een actieve clubscene waar de plaat normaal gezien veel gedraaid zou worden, werd het een groot succes. Er ging maar liefst een jaar overheen, maar Regard heeft eindelijk zijn volgende hit klaarstaan. En dit keer bracht hij twee vrienden met zich mee.

Troye Sivan is al jaren een enorm onderschat talent in mainstreammuziek. Tussen zijn arsenaal aan radiovriendelijke synthpop zit maar één hit en dat was vooral omdat het een samenwerking met Martin Garrix was. De andere vocalist op ‘You’, de nieuwe single van Regard, is de 17-jarige Canadese Tate McRae. De rising star werd bekend dankzij de wereldhit ‘You Broke Me First’ en haar kenmerkende stemgeluid matcht op ‘You’ perfect met dat van Troye. De plaat is een stuk minder donker en een stuk poppier dan ‘Secrets’ en ‘Ride It’. Hoewel ‘Secrets’ geen enkele moeite had een hit te worden in de zomer, klinkt ‘You’ een stuk logischer met een cocktail aan het strand. De echte kracht van ‘You’ zit hem echter in de geweldig gevonden match van Troye Sivan en Tate McRae.