Spotlight: X

- Releases

 Karol G Jonas Brothers
Jonas Brothers

Deze week in de spotlight: de nieuwe single van de Jonas Brothers samen met Karol G.

Het coronavirus heeft een grote invloed op alle vlakken van de maatschappij, zelfs in de hitlijsten is het duidelijk dat de tijden niet zijn zoals normaal. Normaal zou de Top 40 rond deze tijd al lang bol staan van de zomerse hits en is de gehele vibe van de muziek vrolijk en zonnig. Ondanks het goede weer van de afgelopen tijd is dat dit jaar echt anders door deze bizarre tijd. Lang niet alle platen die momenteel hits zijn, houden zoals ’17 Miljoen Mensen’ direct met COVID-19 verband, maar ook de andere hits zijn over het algemeen vrij duister en zomerhits bleven vooralsnog echt uit.

Tot nu dan. Sinds hun comeback begin 2019 zijn Joe, Kevin en Nick Jonas uitgegroeid tot een van de populairste popgroepen ter wereld. Het leverde ze via ‘Sucker’, ‘Only Human’ en ‘What A Man Gotta Do’ al drie top 10-hits op. Voor hun nieuwste single doen ze als een van de eerste acts een duidelijke poging om de titel zomerhit 2020 op hun naam te gaan schrijven.

‘X’ is namelijk een samenwerking met de Colombiaanse superster Karol G. Wereldwijd scoort zij momenteel een grote hit met haar Nicki Minaj-samenwerking ‘Tusa’. Haar Latin flavour is voelbaar door het hele nummer. Gooi daar het onweerstaanbare popsausje van de Jonas Brothers overheen en pak er dat stempel zomerhit maar bij. Wat het fijnste is aan ‘X’ is misschien wel het gevoel van ontsnapping naar een heerlijke, maar vooral normale, zomer die er hoogstwaarschijnlijk niet gaat komen.