Spotlight: WAP

- Releases

 Cardi B Megan Thee Stallion
Spotlight: WAP

Deze week in de Spotlight: de nieuwe samenwerking tussen Cardi B en Megan Thee Stallion.

Er was een tijd dat rap een muziekgenre was dat exclusief door mannen werd uitgevoerd. Als er dan een verdwaalde vrouw, lees Nicki Minaj, het ook ging proberen werd daar vaak neerbuigend over gedaan en werd gezegd dat dat toch echt een uitzondering was. Die tijd is voorbij. Sinds de doorbraak van Belcalis Almanzar, aka Cardi B, in 2017 zijn talloze vrouwelijke rappers in de mainstream doorgebroken en nog elke dag worden daar namen aan toegevoegd. In de Verenigde Staten hebben vrouwen als Saweetie, City Girls en natuurlijk Doja Cat grote hits gehad met hun harde raps en veelzijdige talenten. De grootste doorbraak van een vrouwelijke rapper dit jaar is toch wel Megan Thee Stallion.

Megan scoort in Amerika een van de grootste en meest opvallende hits van het jaar met haar ‘Savage (remix)’ met Beyoncé. Na die hit had Megan er nog een met ‘Girls In The Hood’ en die plaat deed iets bijzonders. Ze gebruikte namelijk een sample uit het controversiële ‘Boyz In The Hood’ van Eazy-E, een plaat die eigenlijk de hele toxic houding van veel rappers tegenover vrouwen demonstreert. Megan gebruikte het nummer slim en gaf er een feministische twist aan door het dus om te draaien in ‘Girls In The Hood’. Dat is Cardi B duidelijk ook opgevallen.

Voor ‘WAP’ dat Wet Ass Pussy betekent, haar eerste single in negen maanden, heeft Cardi namelijk Megan ingeschakeld om dat trucje nog eens over te doen. De dames gebruikten voor hun eerste samenwerking namelijk een sample uit Frank Ski’s ‘Whores In This House’, ook niet bepaald een vrouwvriendelijke track. Het resultaat is een harde rapplaat met iconische lyrics als ‘I want you to touch that lil’ dingly thing that swing in the back of my throat’. Niet echt een track die je je ouders laat horen dus, maar zeker wel een plaat die twee vrouwen laat zien die op hun best zijn en barsten van het zelfvertrouwen. In de video zijn naast Cardi en Megan ook onder anderen Kylie Jenner, Normani en Rosalía te zien. Alles bij elkaar is het een bewijs dat het vrouwelijke geslacht relevanter dan ooit is in de door mannen geregeerde hiphopwereld.