Spotlight: Toosie Slide

- Releases

 Drake
Drake

In de spotlight deze week de nieuwe single van Drake.

Aubrey Drake Graham is in het afgelopen decennium uitgegroeid van acteur die ineens ook kon rappen tot een van de meest consistente hitmakers ter wereld. Met zijn laatste album ‘Scorpion’ domineerde hij in 2018 de Amerikaanse Billboard Hot 100 die hij met drie hits in totaal 28 weken aanvoerde. Sindsdien was hij ook zeker niet onzichtbaar en scoorde hij nog grote hits met onder anderen Travis Scott, Chris Brown en Future.

In een uitgebreid interview met Rap Radar liet hij eind 2019 al weten dat hij in 2020 weer met eigen muziek zou komen. Vrijdag was het dan zover en verscheen zijn eerste officiële release van het jaar. Wie TikTok volgt zou de hook van ‘Toosie Slide’ echter al kunnen kennen, want die was al in meerdere TikTok-video’s te horen. Het bewijst maar weer dat Drake precies weet hoe hij in 2020 een hit moet scoren. De gigantische populariteit van zijn ‘Flip The Switch’ en ‘In My Feelings’-challenges lieten dat natuurlijk al eerder zien. Maar dit is wel de eerste keer dat het klinkt alsof Drake de plaat echt specifiek voor TikTok-populariteit heeft gemaakt en dat dat geen toeval is.

Maar hoe klinkt de plaat dan? Vooral slim. Een soort R&B Drake 2020-versie van de ‘Cha Cha Slide’ die je na een keer horen mee kunt zingen. Het is misschien niet Drake op zijn meest muzikaal vooruitstrevend, maar zeker zijn meest effectief. Naast een goeie rapper die ook een hele fijne pophook kan schrijven, is Drake ook zeker een slimme zakenman en dat bewijst hij vooral met ‘Toosie Slide’.