Spotlight: To Be Young

- Releases

 Anne-Marie Doja Cat
Spotlight: To Be Young

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Anne-Marie met Doja Cat.

Met ‘Rockabye’, ‘Ciao Adios’ en ‘FRIENDS’ scoorde de Britse Anne-Marie Rose Nicholson een aantal jaar geleden hele dikke hits. Er volgden ook nog de nodige samenwerkingen met bekende artiesten als David Guetta, Major Lazer, James Arthur en Lauv. Na de release van haar debuutalbum ‘Speak Your Mind’ in 2018 verdween ze even uit de spotlight om terug te gaan naar de tekentafel.

Haar merk was gecreëerd en dan is het zaak om je te gaan vernieuwen. Helaas was er dat niet echt bij. Begin 2020 kwam ze met de eerste single van de opvolger van ‘Speak Your Mind’ en dat werd ‘Birthday’. Of Anne-Marie zich met die plaat richtte op nog een nummer 1-hit in de Top 40 of toch eerder de Kids Top 20 is nog niet echt duidelijk, maar ‘Birthday’ leek veel geschikter voor die laatste. Een volwassen vrouw hysterisch ‘It’s my birthday’ horen zingen was wel het laatste dat we nodig hadden in 2020. Tijd voor een do-over dus.

Voor ‘To Be Young’ is de hulp ingeroepen van een van de interessantste doorbraakartiesten van 2020, namelijk Doja Cat. Doja is met ‘Say So’ wereldwijd geëxplodeerd en de hybride van pop, disco, R&B en hiphop geldt als een van de meest vernieuwende platen in hedendaagse popmuziek. Hoe Doja rappen en zingen zonder probleem met elkaar mixt en van de ene flow op de andere springt is indrukwekkend. Daar wilde Anne-Marie dus maar al te graag een verse van hebben. Is de plaat dan echt wat het had kunnen zijn? Eigenlijk niet. Het is zeker een verbetering na ‘Birthday’, maar blijft qua tekst toch echt wat oppervlakkig. Ook het refrein komt op eerste luisterbeurt nog niet helemaal aan, maar dat wordt wel beter naarmate je hem vaker hoort. Tot slot is de bijdrage van Doja Cat op zijn zachtst gezegd teleurstellend. Een verse van amper vijf regels waarin ze niet eens rapt en haar eindeloze skills gewoon niet genoeg tot zijn recht komen. Wat zo vet had kunnen zijn, valt helaas toch een beetje tegen.