Spotlight: Tigers

- Releases

 Bilal Wahib
Bilal Wahib

In de Spotlight van deze week: de nieuwe single van Bilal Wahib.

Sommige mensen zijn bijna irritant getalenteerd. Met zijn rollen in series als ‘Mocro Maffia’ en ‘Spangas’ maakte Bilal Wahib al veel indruk als acteur, maar dat is niet het enige dat hij kan. De 21-jarige Amsterdammer blijkt namelijk een heus multitalent te zijn. Toen hij zijn muziekcarrière eerder dit jaar lanceerde via de Bizzey-samenwerking ‘Video Vixen’ viel zijn sound meteen op. Echte R&B hoor je niet zo vaak van Nederlandse bodem, maar Bilal brandde zijn handen eraan.

‘Video Vixen’ staat tot op de dag van vandaag in de Spotify top 10 en kan dus met recht een succesvolle doorbraak genoemd worden. Het enige dat nog staat tussen Bilal en zijn eerste Top 40-hit is airplay. Want na ‘Video Vixen’ wist ook het zwoele ‘Doorheen’ met Bizzey en Ronnie Flex niet op de radio door te breken. Aanleiding genoeg dus om zijn sound in de blender te gooien met meer radiovriendelijke elementen.

Dat is precies wat ‘Tigers’ doet. De persoonlijkheid en verrassend fijne stem van Bilal Wahib blijven in stand, maar dit keer in een plaat die zijn R&B-sound zonder moeite mixt met een poprefrein dat niet snel uit je hoofd verdwijnt. Ook de productie is meer upbeat dan de zwoelere R&B-producties van zijn eerdere twee hits en dat zorgt voor een regelrechte hit. Deze plaat moet echt wel bewijs genoeg zijn dat Bilal Wahib niet alleen een gigantisch acteertalent is, maar ook zeker een artiest van formaat kan worden. Duidelijk een van de verfrissendste doorbraken van Nederlandse bodem van 2020 tot nu toe.