Spotlight: This Hell

- Releases

 Rina Sawayama
Spotlight: This Hell

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Rina Sawayama.

Even voorstellen: Rina Sawayama werd in 1990 geboren in het Japanse Niigata. Toen ze vijf jaar oud was verhuisde haar familie naar Londen waar ze sindsdien woont. Toen Rina studeerde kwam ze erachter dat haar hart lag bij muziek en in 2013 bracht ze haar eerste eigen single uit. De eerste keer dat haar talent massaal werd erkend was toen ze in 2020 haar debuutalbum Sawayama uitbracht.

Haar stijl deed denken aan vroege 00’s pop en ontving complimenten van sterren als Lady Gaga en Elton John met wie ze later ook samenwerkte. De eerste keer dat ze ook hier mocht ruiken aan een radiohit was toen Beg For You, haar samenwerking met mede-popinnovator Charli XCX de Top 40 op een haar na miste. De remake van September’s Cry For You was wel een voorzichtige introductie van de sound van de Japans-Britse die duidelijk aanspraak wil maken op een mainstreamhit.

Dat blijkt wel op de eerste single van Hold The Girl, Rina’s tweede album dat binnenkort verschijnt. This Hell is een stukje in your face pop met hoofdletter P zoals je het zelden hoort. Compleet met popcultuur-references naar Britney, The Devil Wears Prada en Lady Di. De productie is allesbehalve bescheiden, het refrein werkt meteen en de attitude spat van de track af. Het is de vraag of ze met This Hell of een andere track van Hold The Girl de stap kan maken van de underground naar de mainstream, maar een ding is zeker: Rina Sawayama is een naam om te onthouden.