Spotlight: Talk About Love

- Releases

 Zara Larsson Young Thug
Spotlight: Talk About Love

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Zara Larsson.

2020 was voor niemand echt een leuk jaar, dat mag duidelijk zijn. Dat was voor de Zweedse popzangeres Zara Larsson niet anders. Na een aantal mislukte singles in 2019 mikte ze op een grote zomerhit met haar sterke single ‘Love Me Land’. Ze pakte groot uit met de productie, video en promotie. Maar er gebeurde niks. De dagen van ‘Lush Life’ en ‘Never Forget You’ lijken eeuwen geleden. Ook toen ze heel even wat TikTok-succes leek te scoren met haar in 2019 uitgebrachte single ‘Wow’, bleek het valse hoop. Buiten haar thuisland lijkt niemand meer op haar te zitten wachten.

En dat is verrassend. Want haar muziek is wel degelijk ontwikkeld. Sinds de bubblegompop van ‘Lush Life’ is er veel veranderd en klinkt Zara volwassener dan ooit. Niet zo gek dus dat haar label er nog altijd in gelooft. Want ze mag het nog een keer gaan proberen. Haar tweede officiële album wordt namelijk in maart uitgebracht en gaat ‘Poster Girl’ heten. Voor de lead single is gekozen voor het zwoele ‘Talk About Love’. Een liedje over niet verder willen denken in een relatie en liever in het moment willen blijven.

‘Talk About Love’ bestaat uit invloeden van 2000’s R&B, een herkenbaar refrein en een sterke bijdrage van rapper Young Thug. Thug heeft in de rapwereld zijn strepen al ruim verdiend en heeft door zijn herkenbare stem en flow veel fans. Ook in het popgenre heeft hij al meerdere hits weten te scoren door zijn bijdragen aan hits van artiesten als Camila Cabello, Post Malone en Chris Brown. Op ‘Talk About Love’ klinkt hij verrassend subtiel. Hij gaat perfect mee in de ingetogen R&B-vibe van de hele plaat. Of Zara eindelijk weer een echte hit te pakken heeft met ‘Talk About Love’ moet de toekomst uitwijzen, maar alle ingrediënten zijn aanwezig.