Spotlight: Take Care Of You

- Releases

 Ella Henderson
Ella Henderson

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Ella Henderson.

‘I keep going to the river to pray, cause I need something that will wash out the pain,’ ken je het nog? Het komt uit ‘Ghost’, een Top 40-hit voor Britse zangeres Ella Henderson uit 2014. In Nederland kwam de plaat, ongelooflijk maar waar, slechts tot nummer 37, maar in de UK werd het een dikke nummer 1-hit. Een grotere hit scoorde Ella hier later nog wel samen met Kygo toen ‘Here For You’ op 11 strandde. Maar wie is nou eigenlijk deze zangeres?

Gabriella Michelle Henderson is 24 jaar oud, geboren in Tentey en deed in 2012 op 16-jarige leeftijd mee aan de Britse X-Factor. Ze werd in het seizoen dat uiteindelijk door James Arthur gewonnen werd zesde. Toen ze twee jaar later via het door Ryan Tedder geschreven ‘Ghost’ doorbrak en haar debuutalbum ‘Chapter One’ een succes werd, leek het erop dat ze met haar onderscheidende stemgeluid een naam was die we nog vaak tegen zouden gaan komen. Helaas is een succesvolle doorbraak lang niet altijd garantie voor blijvend succes, zo bleek wel in het geval van Henderson.

Na het eindigen van haar contract met Simon Cowell’s Syco Music label in 2018 bleek ook haar hele tweede album van tafel geveegd en begon ze weer van voor af aan. Nu ze een nieuw label heeft gevonden en een paar jaar verder is, is ook haar muziek weer terug. Zo scoorde ze al een top 10-hit in de UK met ‘This Is Real’ samen met Jax Jones. Na een aantal ietwat 13-in-een-dozijn samenwerkingen met Sigala en Sam Feldt is ze nu terug met een nieuwe solosingle. ‘Take Care Of You’ is de eerste single van haar nieuwe EP dat binnenkort uitkomt en klinkt als een vrouw die haar stem heeft teruggevonden. Met hulp van hitduo Julia Michaels en Justin Tranter klinkt de plaat als een sterk staaltje popmuziek met hoofdletter P. Waar de productie ergens wat doet denken aan Clean Bandit, ligt de kracht van ‘Take Care Of You’ hem in de stem van Henderson die krachtig en zelfverzekerd klinkt en vooral veel te lang is weggeweest.