Spotlight: Sun Goes Down

- Releases

 Lil Nas X
Spotlight: Sun Goes Down

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Lil Nas X.

Toen Montero Lamar Hill aka Lil Nas X in 2019 uit het niets door het dak ging met zijn ‘Old Town Road (remix)’ was één ding duidelijk: deze man weet hoe het internet werkt. Met alle remixes die volgde en zijn debuut EP dat die zomer uitkwam klonk steeds vaker de vraag of Lil Nas X eigenlijk wel een artiest was of eerder een soort moderne internettrol gone mainstream. Die EP kreeg ook niet bepaald lovende kritieken. Wie is hij nou eigenlijk? Vindt hij muziek überhaupt wel leuk? Die vragen moest hij echt nog wel gaan beantwoorden voor hij het label ‘die Old Town Road-clown’ van zich af kon schudden.

Het is ondertussen meer dan duidelijk dat hij die vragen maar wat graag wil beantwoorden. De eerste single van zijn nieuwe album wond namelijk precies nergens doekjes om. ‘Montero (Call Me By Your Name)’ was zo’n beetje de eerste mainstream hit ooit die expliciet ging over gay seks. Ineens zagen we de man achter de hit verschijnen. En het werkte. ‘Montero’ werd een wereldwijde nummer 1-hit en gaf Lil Nas X een status als taboedoorbrekende superster.

En daar stopt het niet. In de aanloop naar zijn album kwam vrijdag namelijk de opvolger van ‘Montero’ uit. ‘Sun Goes Down’ is niet zo shockerend als zijn voorganger, maar zeker niet minder persoonlijk. Voor het eerst stelt Lil Nas X zich volledig kwetsbaar op. Dat levert heftige teksten op over zelfmoordgedachten en jezelf niet accepteren. Hoewel het refrein niet heel catchy of dynamisch is, maakt de tekst dat volledig goed. Lees de volledige tekst mee en je krijgt meteen kippenvel. Als ‘Sun Goes Down’ iets duidelijk maakt, is dat wel dat we nu dan écht gaan ontdekken wie Lil Nas X nou eigenlijk is.