Spotlight: Streken Van Een Duivel

- Releases

 Bilal Wahib Frenna
Spotlight: Streken Van Een Duivel

Deze week in de Spotlight: de nieuwe samenwerking van Bilal Wahib en Frenna.

Je moet het maar durven: tegelijk met Adele nieuwe muziek uitbrengen. Opvallend weinig artiesten deden het dan ook en het levert een bijzonder rustige releaseweek op. Bilal Wahib heeft nou niet bepaald hetzelfde publiek als de Britse superster en gokte het er dus op. Hij slingerde vrijdag zijn nieuwe single de wereld in.

Het jaar van het 22-jarige Amsterdamse multitalent was op zijn zachtst gezegd turbulent te noemen. Na het grootste dieptepunt in zijn carrière, maar vooral ook leven, eindigt hij 2021 op een positieve noot. Steeds meer Nederlanders hebben hem inmiddels namelijk weer enigszins in de armen gesloten en hoewel hij voor velen ook nog altijd een lange weg te gaan heeft, lijkt hij er uiteindelijk weer bovenop te komen. Bewijs daarvan is ‘Ibiza’, zijn tweede single sinds zijn comeback die ook meteen zijn vierde top 40-hit werd. Het persoonlijkere ‘Paranoia’ kreeg dat niet voor elkaar ondanks het grote streamingsucces van die plaat. Nu is er dus een nieuwe track.

‘Streken Van Een Duivel’ is een goeie tussenweg tussen het wat makkelijke en iets te commerciële popliedje ‘Ibiza’ en de reflecterende R&B-ballad ‘Paranoia’. ‘Streken Van Een Duivel’ zet de van nature sterke R&B-stem van Bilal vol in de spotlight en heeft nog steeds een toegankelijk refrein dat zou kunnen werken op radioplaylists. Het hoogtepunt van de plaat is echter de combinatie van Bilal met Frenna. De twee stemmen kleuren te gek bij elkaar en ze verkopen samen het verhaal achter de plaat perfect. Er zijn ook niet veel zangers of rappers die een lyric als ‘Satan kom je in een croptop tegen’ kunnen verkopen, maar Frenna doet het hier wel degelijk.