Spotlight: Slapen Met Het Licht Aan

- Releases

 Nielson Tabitha
Tabitha

In de spotlight van deze week de nieuwe samenwerking tussen Tabitha en Nielson.

Voor zowel Nielson als Tabitha was 2019 muzikaal gezien een topjaar. Beiden scoorden ze successen die ze nog niet eerder in hun carrières mee mochten maken. Dan zou je zeggen dat de vraag naar nieuwe muziek dit jaar groter zou zijn dan ooit. Toch waren van beide artiesten de eerste releases van 2020 niet wat ervan verwacht werd. Zowel Tabitha’s ‘Zeldzaam’ met Ronnie Flex, als Nielson’s ‘Entree’ misten de Top 40. De oplossing is simpel: ze sloegen de handen ineen.

Man-vrouwduetten zijn natuurlijk niet bijzonder schaars in de Nederlandse popmuziek. Denk aan Maan en Kraantje Pappie, Emma Heesters en Tino Martin, en natuurlijk de huidige nummer 1 in de Top 40 van Snelle en Davina Michelle. Toch hoorden we niet vaak zo’n sterke chemie als die tussen Nielson en Tabitha op ‘Slapen Met Het Licht Aan’. De spanning tussen de twee voel je door het hele nummer heen en de productie zet die spanning in het middelpunt.

‘Slapen Met Het Licht Aan’ is voor Nielson de waardige opvolger van ‘IJskoud’ waar hij al dik een jaar naar op zoek is. Voor Tabitha is het nog een duidelijke aanwijzing dat we haar veel te lang hebben onderschat en dat ze een van de grootste poptalenten van Nederland is. Maar ‘Slapen Met Het Licht Aan’ geldt bovenal als een van de sterkste Nederlandstalige poptracks van de afgelopen paar jaar.