Spotlight: Skinny Dipping

- Releases

 Sabrina Carpenter
Spotlight: Skinny Dipping

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Sabrina Carpenter.

Disney heeft een behoorlijk hitlijst-cv opgebouwd. We kennen natuurlijk allemaal Justin Timberlake, Britney Spears, Miley Cyrus en Selena Gomez. Allemaal braken ze ooit door onder de vlag van Disney. Dit jaar gebeurde er iets dat eigenlijk geen van die artiesten lukten. Ene Olivia Rodrigo groeide in amper een dag uit van High School Musical-actrice tot een van de grootste artiesten ter wereld. ‘Drivers License’ en haar debuutalbum ‘Sour’ maakte haar met afstand de grootste doorbraak van dit jaar. Is haar collega de volgende in de rij?

Mocht je het vergeten zijn, Sabrina Carpenter is ook Disney-actrice en werd vooral bekend door haar relatie met de ex van Olivia. Ze werd zelfs nogal expliciet vermeld in ‘Drivers License’ en bracht als reactie het pijnlijk directe ‘Skin’ uit. Die plaat was los van het achtergrondverhaal weinig bijzonder, maar het gaf haar wel dat extra stukje bekendheid om nu een echte hit te gaan scoren. Wie weet wordt dat ‘Skinny Dipping’, de single die ze afgelopen vrijdag uitbracht.

‘Skinny Dipping’ is ook zeker een betere poging dan ‘Skin’. De handtekening van songwritingkoppel Julia Michaels en JP Saxe is heel duidelijk merkbaar en dat is positief. De gedetailleerde beschrijvingen en mooie metaforen maken het een bijna Taylor Swiftiaans liedje dat je volledig meeneemt naar Sabrina’s wereld. ‘It would be so nice if we could take it all off and just exist’ klinkt zo simpel, maar is eigenlijk een prachtige lyric die direct bij je binnenkomt. Of Sabrina hier meteen Olivia mee achterna zal gaan blijft moeilijk te zeggen, maar met ‘Skinny Dipping’ bewijst ze in ieder geval dat we haar in de gaten moeten gaan houden.