Spotlight: Save Your Tears (Remix)

- Releases

 The Weeknd Ariana Grande
Spotlight: Save Your Tears (Remix)

Deze week in de Spotlight: de remix van The Weeknd’s laatste hit.

Er zijn meerdere motieven waarom een artiest een remix kan uitbrengen. Soms om bepaalde kwaliteiten van een plaat te benadrukken, soms om een andere dimensie van de plaat te laten zien. Veruit het vaakst is een remix echter niks meer dan een commerciële tool. Een manier om een plaat een grotere hit te maken dan hij al is of nog een tweede leven te geven. De beste remixes laten niet zo veel meer van het origineel over en bouwen de plaat volledig om. Puur commerciële remixes

Iemand die het fenomeen maar al te goed kent is The Weeknd. De Canadese superster bracht van alle singles van zijn laatste album ‘After Hours’ namelijk een remix uit. ‘Heartless’ kreeg een rapverse van Lil Uzi Vert. ‘In Your Eyes’ ontving hulp van Doja Cat en Rosalìa was te horen op de remix van monsterhit ‘Blinding Lights’. Die laatste was veruit de minst commerciële van de drie. Dit omdat hij uitkwam toen ‘Blinding Lights’ al breeduit was uitgeroepen tot grootste hit van 2020 en al lang geen remix meer nodig had. Nu ook single nummer vier alweer weken lang rondhangt in de top 5 van de Amerikaanse hitlijsten, krijgt ook ‘Save Your Tears’ een nieuwe versie.

Voor deze remix loopt The Weeknd een oude bekende tegen het lijf. Voor de derde keer in zijn carrière bundelt hij namelijk de krachten met popkoningin Ariana Grande. En wat is het resultaat? Een vrij oppervlakkige remix die toch echt vooral bedoeld is om de plaat naar het bovenste treetje te krijgen in de VS. Wie gehoopt had op een echt duet kan beter terug gaan naar ‘Off The Table’, hun samenwerking voor Ariana’s laatste album. Ariana’s stem is op zich geen verkeerde toevoeging aan ‘Save Your Tears’. Het is alleen ook geen compleet nieuwe dimensie voor de popplaat die op zichzelf eigenlijk al sterk genoeg was.