Spotlight: Potion

- Releases

 Calvin Harris Dua Lipa Young Thug
Spotlight: Potion

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Calvin Harris.

Het is nog altijd een vrij onbetwist Top 40-record: One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa stond in 2018 16 weken bovenaan de Top 40. Niemand deed ze dat na. Het was met recht een monsterhit te noemen en een opvolger moest dus eigenlijk ooit wel gaan komen. Toch leek het de afgelopen jaren vrijwel onmogelijk dat we Calvin Harris nog in deze hoedanigheid zouden terugzien.

Met zijn Love Regenerator project had de Schotse producer zich namelijk helemaal op house gericht en waren mainstream hits ver te zoeken. Dit jaar is het tijd voor Calvin om een oude liefde uit de kast te halen. En dat is niet per se de stijl van One Kiss. Hij komt deze zomer namelijk met Funk Wav Bounces Vol. 2, de opvolger van het in 2017 uitgebrachte Vol. 1. Wie van Calvin en Dua’s nieuwe team-up een directe opvolger van hun gigahit verwacht, wordt dus teleurgesteld.

Toch is Potion allesbehalve een teleurstelling. Op de track gaat Calvin precies verder waar hij in 2017 op zijn meest verrassende en ambitieuze album gebleven was. Zomerse funky beats met lounge, hiphop en R&B-invloeden en heerlijke zalvende vocals van Dua Lipa en rapper Young Thug. Wat Calvin op Funk Wave Bounces zo knap doet, is dat hij er eigenlijk zijn eigen genre mee uitvindt. Potion bewijst dat dat genre en daarmee het aankomende album nog altijd meer dan welkom zijn.