Spotlight: Positions

- Releases

 Ariana Grande
Spotlight: Positions

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Ariana Grande.

Hoe een vrij casual verwoorde tweet de hele muziekwereld op zijn kop kan zetten. ‘Can’t wait to give you my album this month’. Meer dan dat was het niet. Toch blies superster Ariana Grande met die woorden vorige week vrijwel het volledige internet op. Dat Ariana niet graag wacht met het uitbrengen van muziek werd wel duidelijk toen ze vorig jaar haar ‘Thank U, Next’ album uitbracht een half jaar na ‘Sweetener’. Nu deed ze er iets langer over, maar met anderhalf jaar mogen Arianators echt niet klagen. Zeker gezien alle andere muziek die ze nog uitbracht in de tussentijd.

Na ‘Thank U, Next’, dat door critici werd omgedoopt tot een van de beste albums van het afgelopen decennium, stond ze namelijk nog eens vijf keer in de Top 40 met samenwerkingen. ‘Stuck With U’ met Justin Bieber en ‘Rain On Me’ met Lady Gaga werden beide Alarmschijf en bereikten de Top 10. En ondanks dat alles komt Ariana nu dus toch met alweer een nieuw album. Volgende week verschijnt ‘Positions’. Waar deze vrouw de tijd toch vandaan haalt.

Maar voor dat album verschijnt, waar samenwerkingen met The Weeknd, Doja Cat en Ty Dolla $ign op zullen staan, releaste ze vrijdag eerst de titeltrack. ‘Positions’ is niet het megastatement dat de ‘Thank U, Next’ single was, dat is wat het eerst opvalt. Je hoort dat Ariana’s leven enorm positief is veranderd sinds haar laatste album en dat ze eindelijk weer gelukkig is in de liefde. De herkenbare R&B/pop stijl van de Amerikaanse ster klinkt zelfverzekerder dan ooit en de songwriting klinkt authentiek. Wat verder weer enorm goed gelukt is, is de must-see video waarin Ariana de eerste vrouwelijke Amerikaanse president speelt. Was het maar zo’n feest. Als ‘Positions’ een voorteken is voor haar gelijknamige album, wordt dat niet een revolutionair album, maar wel een album vol met fijne liedjes gezongen door een zangeres die oprecht gelukkig klinkt. Helemaal niks mis mee dus.