Spotlight: One Foot In Front Of The Other

- Releases

 Griff
Spotlight: One Foot In Front Of The Other

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Griff.

Elke dag weer worden nieuwe popsterren geboren, de een overtuigender dan de ander. De UK heeft ondertussen een behoorlijk rijtje met grote namen voortgebracht, maar toch blijkt er elk jaar weer een interessante doorbraak uit het land te komen. Prijzen als de BBC sound of… en de Brits Critics Choice zijn goeie indicatoren dat een artiest weleens een wereldwijde doorbraak te wachten zou kunnen staan. Eerdere winnaars van deze prijzen zijn bijvoorbeeld Adele, Sam Smith, Ellie Goulding en vorig jaar Celeste. Dit jaar zouden we zomaar eens veel kunnen gaan horen van de winnaar van de Critics Choice: zangeres Griff.

Maar wie is Griff nou eigenlijk en waarom gaan we veel van haar horen? Griff is 20 jaar oud en geboren in Hertfordshire als Sarah Faith Griffiths. Ze heeft een Jamaicaanse vader en Chinese moeder en ontdekte haar liefde voor muziek toen ze op achtjarige leeftijd naar ‘Fearless’ van Taylor Swift luisterde op haar iPod Shuffle. De wereld kon voor het eerst kennis met Griff maken toen ze in 2019 haar eerste single ‘Mirror Talk’ uitbracht op de dag dat ze haar middelbare school afrondde. Daarop volgde een aantal andere singles en een samenwerking met Zedd. Begin dit jaar werd bekend dat ze de Brits Critics Choice prijs won en sindsdien gaat het hard met Griff.

Haar laatste single ‘Black Hole’ is momenteel een dikke hit in de UK en het zou totaal geen verrassing zijn als het dat hier ook nog gaat worden. ‘Black Hole’ klinkt namelijk als een heel catchy popliedje ontworpen voor de repeatfunctie. Het nummer komt, net als haar nieuwe single ‘One Foot In Front Of The Other’, te staan op haar nieuwe mixtape met dezelfde naam. Ook ‘One Foot In Front Of The Other’ heeft een heel herkenbaar geluid dat hier prima scoort en dus veel kans heeft om door te breken. Het lijkt niet een kwestie van óf we Griff terug gaan zien in de Nederlandse hitlijsten, maar van wanneer dat gaat gebeuren.