Spotlight: Olivia

- Releases

 Antoon
Spotlight: Olivia

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Antoon.

Hij is met recht de grootste Nederlandstalige artiest van de eerste helft van 2022 te noemen: Antoon. Valentijn Verkerk is in korte tijd uitgegroeid tot een grote ster die hit na hit weet te scoren. Hallo was daarvan het hoogtepunt toen het eerder dit jaar zijn eerste nummer 1-hit werd. En als het aan Antoon zelf ligt is het nog lang niet klaar. Wat is eigenlijk zijn geheim?

Het kan zijn af en toe iets té zelfverzekerde houding zijn. Het kunnen zijn voor jongeren vaak herkenbare teksten zijn. Het enige juiste antwoord is echter dat Antoon gewoon een ijzersterke producer is. Zijn muzikale invloeden gaan alle kanten op en hij beweegt zich moeiteloos langs genres van hiphop tot country tot pop. Bovenal is zijn herkenbare merk van Nederlandstalige elektropop precies wat past in de muziek van dit moment. Dat begon toen Hyperventilatie, niet geheel ontoevallig, midden in het jaar van Blinding Lights doorbrak en die lijn zet hij alleen maar door.

Nu dus ook weer. Antoon bracht vrijdag Olivia uit, zijn eerste nieuwe track sinds zijn Hallo ep. Ook deze plaat is een hit met hoofdletter H. Olivia is wat meer trap en hiphop, maar bevat nog steeds de herkenbare popkwaliteiten die we van Antoon gewend zijn. Lang niet alle twijfelaars zullen na Olivia ineens overtuigd zijn van Antoon, maar dat hij snapt wat op dit moment werkt kan eigenlijk niemand ontkennen.