Spotlight: Naked

- Releases

 Jonas Blue
Jonas Blue

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Jonas Blue samen met MAX.

‘Fast Car’, ‘Mama’, ‘Perfect Strangers’, ‘Rise’ en ‘Polaroid’. Allemaal tracks van de Britse producer Guy James Robin, beter bekend als Jonas Blue. Naast de artiest hebben deze platen wel meer met elkaar gemeen. Jonas Blue heeft namelijk een bewezen succesformule. Zijn platen leken tot nu toe eigenlijk allemaal op elkaar en dat kon het publiek amper schelen, want allemaal werden het dikke hits.

Toch moet ook Jonas Blue ergens het gevoel hebben gehad dat die platen een beetje een trucje werden dat hij niet eindeloos kon herhalen. Daarom heeft zijn nieuwe single een heel andere sound. De zomerse vibe die op eerdere hits zo goed werkte, blijft wel intact, maar de productie van ‘Naked’ neigt veel meer naar een funky popplaat dan de EDM die hij eerder maakte. Misschien nog wel het sterkste wapen van ‘Naked’ is de stem die hij ervoor in huis haalt. MAX, ofwel Max Schneider, brak ooit door via Nickelodeon en probeert al een aantal jaren zijn muziekcarrière naar een hoger niveau te tillen met hele toegankelijke popmuziek. Zijn stem zou niet misstaan in de Jonas Brothers en laat dat nou net een van de populairste acts van het moment zijn.

Die laatstgenoemde act hoor je sowieso wel terug in ‘Naked’. Als je je ogen dichtdoet en niet weet wie het gemaakt heeft, zou je zo denken dat je naar de nieuwste Jonas Brothers-hit aan het luisteren bent. Ach, beter goed gejat dan slecht verzonnen. Het levert namelijk wel een hele lekkere zomerhit op die MAX hopelijk wat dichter bij een wereldwijde doorbraak gaat brengen.