Spotlight: Million Dollar Baby

- Releases

 Ava Max
Spotlight: Million Dollar Baby

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Ava Max.

Er zijn artiesten die met elke release compleet van gedaante lijken te veranderen. Ze springen moeiteloos van genre naar genre en maken nooit hetzelfde liedje twee keer. Aan de andere kant heb je artiesten die het begrip comfortzone iets te letterlijk nemen. Zo ook Ava Max.

Sinds haar doorbraak met Sweet But Psycho in 2018 is de Albaans-Amerikaanse zangeres niet weg te denken uit de hitlijsten. En hoe komt dat eigenlijk? Voornamelijk omdat ze zo min mogelijk risico’s neemt in haar muziek. Elke release heeft een herkenbaar, makkelijk meezingbaar refrein dat vaak een sample bevat van ouder materiaal. Elke productie heeft een discopop-vibe en haar stijl lijkt verdacht veel op de vroege jaren van Lady Gaga.

Nieuwe Ava Max single Million Dollar Baby is daar verre van een uitzondering op. Als je haar afgelopen vijf singles achter elkaar zou afspelen, zou je amper het verschil horen. Toch kun je de klok erop gelijk zetten dat ook deze track weer niet van de radio te slaan zal zijn. Het zou Ava sieren als ze eens iets verder in het oeuvre van haar grote idool Gaga zou zoeken. De veelzijdigheid van haar grote voorbeeld is precies het enige element dat ze zelf nog mist.