Spotlight: Love Myself

- Releases

 Rondé
Spotlight: Love Myself

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van RONDÉ.

Doorbraken kunnen in veel soorten en maten voorkomen. Meestal zijn het de eerste echte hits van een artiest of band die ze echt op de kaart zetten. Toch kun je ook doorbreken acht jaar nadat het publiek voor het eerst kennis met je maakt. Een soort van wedergeboorte dus. Dat is wat er gebeurde met Sharon, Armel, Cas en Rikki, oftewel RONDÉ.

Natuurlijk kenden we RONDÉ al lang als succesvolle band die regelmatig sterke indiepop uitbracht en festivals platspeelde. Een echte hit ontbrak alleen nog wel. Ze hadden wel wat kleine hitjes, maar in de Top 40 waren ze lang een eendagsvlieg. En zoals vaak het geval bij een doorbraak: RONDÉ besloot iets nieuws te proberen. Ze nodigden nieuwe songwriters uit en kozen ervoor zich meer richting straightforward pop te bewegen. Zo werd Hard To Say Goodbye geboren.

Dat Hard To Say Goodbye een schot in de roos was, weten we ondertussen. Dus nu is het tijd voor RONDÉ om te bewijzen dat dat geen toevalstreffer was. En dat doen ze. Love Myself lost volledig de belofte van ‘meer straightforward pop’ in. Een refrein dat je na de eerste luisterbeurt uit je hoofd kent, een feel good message over zelfliefde en een opzwepende popproductie die het geheel afmaakt. Tenzij de smaak van de Nederlandse radio ineens 180 graden draait, wordt Love Myself gegarandeerd net zo’n airplayhit als zijn voorganger.