Spotlight: Lie Lie Lie

- Releases

 Releases
Spotlight: Lie Lie Lie

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Joshua Bassett.

Januari is ondertussen een beetje op gang en zo ook de releaseschema’s. De eerste drukke New Music Friday van het jaar bevatte onder andere een remix van Ariana Grande’s sex jam ‘34+35’ met de twee heetste vrouwelijkste rappers van het moment in Doja Cat en Megan Thee Stallion. Daarnaast kwam ZAYN met zijn nieuwe album ‘Nobody Is Listening’ waarop hij eindelijk zijn stijl van R&B bedroom jams volledig omarmt. ‘De Una Vez’, de eerste Spaanstalige release van Selena Gomez en ‘Line By Line’, een prachtig geschreven liedje van JP Saxe en Maren Morris maakten het feest compleet.

Toch heeft de afgelopen week wel bewezen dat je nooit nieuwe talenten moet uitvlakken. Daarom deze week de Spotlight voor Joshua Bassett. Wie? Ja, goeie vraag. Joshua is 20 jaar en is singer-songwriter en acteur. Waar zou je hem van kunnen kennen? ‘High School Musical: The Musical: The Series’. Juist, net als Olivia Rodrigo, de dame die deze week de Alarmschijf heeft. Wat zij met haar single ‘Drivers License’ voor elkaar kreeg was werkelijk ongekend. Alle streamingrecords breken en op nummer 1 binnenkomen in allerlei hitlijsten wereldwijd is iets dat normaal gereserveerd is voor artiesten met een grote staat van dienst, niet voor iemand die net haar debuutsingle uitbrengt. Toch wist de 17-jarige zangeres het voor elkaar te krijgen.

Naast de hartverscheurende tekst en prachtige vocale prestatie, is deel van het succes van ‘Drivers License’ ook zeker de achtergrond. Het internet is er namelijk van overtuigd dat Olivia direct tegen haar ‘High School Musical’ tegenspeler Joshua Bassett zingt. De timing van Joshua’s nieuwe single is dus allesbehalve toevallig. Los van het feit dat hij mee kan liften op het succes van ‘Drivers License’ lijkt ‘Lie Lie Lie’ ook een directe tegenaanval op de stekende woorden van Olivia. Het verschil is wel dat Joshua zijn boodschap niet verpakt in een emotionele ballad, maar in een catchy popliedje begeleid op gitaar. Een ding is zeker: niemand had aan zien komen dat deze twee mensen zo snel het gesprek zouden domineren. 2021 zit nu al vol verrassingen.