Spotlight: Last Night

- Releases

 Duncan Laurence
Spotlight: Last Night

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Duncan Laurence.

Meestal gaat het zo: een artiest scoort hits en wordt bekend bij het Nederlandse publiek en krijgt dan ineens de kans om voor ons land naar het Songfestival te gaan. Een enorme eer die vaak gaat naar een bekende naam. Bij Duncan Laurence ging het precies andersom. Hij werd naar Tel Aviv gestuurd terwijl amper iemand wist wie hij eigenlijk was. Wat er daarna gebeurde staat natuurlijk in het Nederlands collectieve geheugen gegrift. Maar de hits die de meesten al hebben voor ze naar het Songfestival gaan, is Duncan sinds vorig jaar wel goed aan het inhalen.

Het begon met de top 10-hit ‘Love Don’t Hate It’ dat net als opvolger ‘Someone Else’ een regelrechte radiohit was. Ze kwamen op zijn eerste EP ‘Worlds On Fire’ te staan dat hij in het voorjaar uitbracht. Maar daar houdt het niet op. Volgende maand is het namelijk zover. Het officiële debuutalbum van Duncan waar songfestivalfans al anderhalf jaar naar smachten, staat gepland voor 13 november en moet ‘Small Town Boy’ gaan heten. Met de aankondiging van dat album kwam Duncan ook meteen met de nieuwe single daarvan. Dat werd ‘Last Night’.

Met ‘Last Night’ bevestigt Duncan wederom over geweldig songwritingtalent te bezitten. Hij schetst een beeld en doet dat bijna net zo effectief als Ed Sheeran en Taylor Swift. ‘Last Night’ had sowieso wel een Ed Sheeran-liedje kunnen zijn. Het is iets folksier dan ‘Someone Else’, maar voelt wel net zo authentiek en echt als zijn vorige releases. Of ‘Last Night’ of een andere single van ‘Small Town Boy’ in de rest van Europa opgepikt gaat worden is de vraag, maar wij hebben aan zijn songfestivalwinst toch zeker een wereldster in eigen land over gehouden waar we voorlopig niet van af zijn.