Spotlight: Hawaì (Remix)

- Releases

 Maluma Releases
Spotlight: Hawaì (Remix)

Deze week in de Spotlight: de nieuwe remix van Hawaì van Maluma.

De Colombiaan Juan Luis Londoño Arias scoort in Spaanstalige landen al jaren hit na hit. Dat doet hij onder de naam Maluma. En hoewel andere Latin artiesten als J Balvin, Daddy Yankee en Karol G ook hier ondertussen Top 40-regulars zijn, staat de teller voor Maluma nu nog op slechts één Top 40-notering. Weet je nog? Dat was ‘Chantaje’ met Shakira. Het is opvallend omdat hij in de Latin scene een van de meest consistente artiesten is. Ook trad hij al meerdere keren op grote awardshows op en is hij echt niet onzichtbaar voor het Europese en Amerikaanse publiek.

Hoe komt het dan dat Maluma hier niet net zo makkelijk hits scoort als bijvoorbeeld J Balvin? Een reden kan zijn dat hij niet zo veel samenwerkt met mainstreamartiesten. J Balvin scoorde hits met David Guetta, Beyoncé, Cardi B, Bebe Rexha en Dua Lipa. Daddy Yankee met Katy Perry en Justin Bieber en Karol G met Nicki Minaj en de Jonas Brothers. Wie gaat zoeken naar grote niet-Latin artiesten in het archief van Maluma komt eigenlijk niet veel verder dan Ty Dolla $ign, Jason Derulo en een afgeserveerde Madonna. Het leek er eigenlijk lang niet zo op dat Maluma zich überhaupt wel wilde richten tot dat bredere publiek. Tot nu dan.

Want nu is er de remix van zijn track ‘Hawaì’. Op zichzelf was ‘Hawaì’ al een gigantische hit in Spaanstalige landen. Ook niet verrassend, want het is een heerlijk zomerse track met een fijn refrein dat bij je blijft of je er nou wel of niet iets van begrijpt. Maar de toevoeging van dé man van 2020, The Weeknd, geeft de track precies die softe touch die hij nodig had. The Weeknd in het Spaans is een hele aangename verrassing die we hopelijk vaker gaan horen. De echte ster van de plaat blijft echter Maluma die hopelijk met de hulp van de Canadese superster zijn eerste grote crossover hit gaat scoren.