Spotlight: De Diepte

- Releases

 S10
Spotlight: De Diepte

Deze week in de Spotlight: de songfestivalinzending van S10.

Er zullen heel wat wenkbrauwen omhooggegaan zijn toen zangeres Stien den Hollander werd aangekondigd als de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisie Songfestival in Turijn. Maar waren die wenkbrauwen terecht? Zeker niet. Als je een beetje hebt opgelet in de afgelopen jaren, had je al lang door dat S10 een van de grootste talenten is die de Nederlandse muziekindustrie rijk is. Met haar onderscheidende stem en gevarieerde stijl timmert ze al jaren aan de weg.

Toch kenden veel mensen haar niet en dat kan te maken hebben met het feit dat Nederland simpelweg nog niet klaar was voor S10. Haar muziek is zo vooruitstrevend dat het voor mainstream radiostations en streaming playlists vaak een stap te ver ging. Alleen het bijzonder sterke Adem Je In, dat later haar eerste Top 40-hit werd door de remix met Frenna en Kevin, werd opgepakt. Of de deelname aan het Songfestival S10 ook ineens hit na hit zal opleveren, is natuurlijk nog de vraag, maar eentje is wel een zekerheid.

De Diepte is namelijk niet alleen een enorm sterke Songfestivalinzending. Het is ook een hit. Het knappe aan De Diepte is dat het een herkenbaar poprefrein bevat dat zo op de radio past, zonder dat het iets afdoet aan de integriteit van het liedje. Sterker nog, de bombastische hook zet de bijzonder mooie tekst en boodschap alleen maar extra kracht bij. Ook met de kansen in Turijn moet het toch wel goed zitten. Als je een liedje al na de eerste keer mee kan zingen zonder dat het afgezaagd is, weet je dat het op het Songfestival werkt. Toch is dat eigenlijk veel minder belangrijk dan het feit dat het talent dat S10 bezit, nu eindelijk het podium krijgt dat het verdient.