Spotlight: Break My Soul

- Releases

 Beyoncé
Spotlight: Break My Soul

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van Beyoncé.

Wanneer een van de grootste en meest iconische artiesten ter wereld een comeback maakt, staat alles even stil. Dat was vorige week ook het geval toen de enige echte Queen Bey haar rentree maakte. Zes jaar na haar alom geprezen Lemonade album, is Beyoncé eindelijk terug met een nieuw soloalbum. En dit keer pakte ze het allemaal net iets anders aan.

Waar Lemonade en haar album daarvoor allebei zonder aankondiging in zijn geheel werden uitgebracht, doet ze het met Renaissance weer op de traditionele manier. Met een lead single en een maand waarin de wereld zich kan opmaken voor het volledige album. Alles duidt op één ding: ze is weer uit op hits. Waar Beyoncé met die laatste twee albums duidelijk niks gaf om wat de singles in de hitlijsten zouden doen, lijkt dat dit keer wel weer iets dat meespeelt. Niet alleen vanwege hoe ze het allemaal uitrolt, vooral vanwege de sound.

Lead single Break My Soul is namelijk een houserammer. Ja, dat las je goed. Beyoncé die een danceplaat maakt. Dat zagen we even niet aankomen. Hoewel ze in het begin van haar solocarrière natuurlijk genoeg popmuziek maakte, werd Beyoncé in de afgelopen tien jaar toch vooral de queen of R&B en hiphop. Dat ze nu haar grote popcomeback maakt, is iets dat niet veel mensen hadden verwacht. Maar dat is nou juist haar kracht. Wanneer je denkt dat ze klaar is met het maken van hits, maakt ze Break My Soul, een van de krachtigste, meest energieke poptracks uit haar carrière en een absoluut gegarandeerde hit.