Spotlight: Blijven Rijden

- Releases

 Meau
Spotlight: Blijven Rijden

Deze week in de Spotlight: de nieuwe single van MEAU.

Wie in de eerste maanden van dit jaar enigszins de hitlijsten in de gaten hield, zal het niet ontgaan zijn. Een nog vrij onbekende zangeres stond wekenlang bovenaan de Top 40. Dat was Meau Hewitt. Dat Heb Jij Gedaan was zo’n zeldzaam liedje dat iedereen raakte. Hoe simpel en doeltreffend ze haar pijnlijke verhaal op papier wist te zetten, was indrukwekkend. Sindsdien probeert ze dat succes te evenaren, maar dat is haar vooralsnog niet gelukt.

Dat is niet gek. Hoewel Dat Heb Jij Gedaan een prachtig liedje is, is het ook vooral een verdrietig verhaal verpakt in een minimalistisch jasje. Neem je datzelfde jasje over zonder het herkenbare en in de tijd passende verhaal, dan houd je iets over dat vooral niet heel erg opvalt. Of het is gewoon toeval dat ze nog niet het juiste liedje op het juiste moment heeft uitgebracht, dat kan ook.

Wat er gaat gebeuren met nieuwe single Blijven Rijden zal een antwoord gaan geven op die laatste vraag. Dit is duidelijk de stijl die MEAU voor zichzelf ziet. Vertellende countrypop gekenmerkt door spreektaal. En dan ook nog met een positieve touch. Best lekker en ook zeker geschikt voor radioplaylists. Maar is het ook wat het grote publiek van haar wil horen? Dat zal de toekomst gaan uitwijzen, maar het neemt niet weg dat Nederland er een getalenteerde en eigenzinnige singer-songwriter bij heeft.