#NewMusicFriday: Post Malone is terug

- Releases

 Post Malone Billie Eilish Suzan & Freek The Kid Laroi Justin Bieber BTS John Legend Shane Codd Masked Wolf Kevin Idaly Yade Lauren Bizzey Dopebwoy Mula B Nothing But Thieves Maluma Jennifer Lopez Rauw Alejandro Alvaro Soler
#NewMusicFriday: Post Malone is terug

Het is een flink gevulde #NewMusicFriday met de terugkeer van Post Malone en een megasamenwerking tussen The Kid Laroi en Justin Bieber. Ook zijn er nieuwe tracks van onder anderen Suzan & Freek, Billie Eilish, Shane Codd en BTS.

Post Malone – Motley Cruw

In een paar jaar groeide Austin Post uit van een buitenbeentje met een gezicht vol tattoo’s tot een van de grootste mainstreamsterren ter wereld. Met hits als ‘Circles’, ‘Rockstar’ en ‘Sunflower’ brak hij door. Nu is hij voor het eerst sinds de release van zijn laatste album ‘Hollywood’s Bleeding’ terug met een nieuwe eigen track. Hij noemde die track naar de legendarische rockband Mötley Crüe en gek genoeg is het niet eens echt de eerste keer dat hij dat doet. Vorige zomer noemde hij zijn samenwerking met Tylah Yaweh al ‘Tommy Lee’ naar de lead zanger van Mötley Crüe die ook dit keer in de video te zien is.

Suzan & Freek – Onderweg Naar Later

Eerder deze week maakte Suzan & Freek de opvolger bekend van hun meest recente hit Goud, die ook daadwerkelijk de gouden status behaalde en tot nummer 2 kwam in de Top 40. Het is nu aan Onderweg Naar Later om een vervolg te geven aan dit succes. Zowel Goud als Onderweg Naar Later zullen op het aankomende, tweede studio album van het duo komen te staan. Het eerste album Gedeeld Door Ons werd vorig jaar nog onderscheiden met een Edison in de categorie Nederlandstalig en een Buma Award voor het meest succesvolle album.

The Kid Laroi & Justin Bieber – Stay

Vorige week was zowel op het Twitter-account van The Kid Laroi, als dat van Justin Bieber te lezen dat er een nieuwe collab aan zat te komen. Afgelopen maandag was daar dan de definitieve bevestiging: Stay komt uit op 9 juli. Het is niet de eerste keer dat de twee samenwerken: dit gebeurde eerder op de track Unstable, afkomstig van Justice (het laatste studioalbum van Justin Bieber). Het zou zo maar eens de vierde Top 40-notering van dit jaar kunnen worden voor de Canadese zanger, nadat hij eerder succes had met achtereenvolgens Anyone, Hold On en Peaches. Justin Bieber zou The Kid Laroi met Stay aan zijn tweede hit kunnen helpen, nadat Without You eerder dit jaar tot nummer 2 kwam in de Top 40.

BTS – Permission To Dance

Eigenlijk alles dat de Koreaanse popgroep BTS uitbrengt wordt op slag een megasucces. Ze hebben zo ongeveer een abonnement op Youtuberecords en hun ultrafanatieke BTS Army krijgt al hun releases zonder moeite naar de Amerikaanse nummer 1. Ook in Nederland heeft de groep ondertussen voet aan de grond. Dat deden ze vooral door twee slimme Engelstalige releases in ‘Dynamite’ en ‘Butter’. Hun nieuwste is niet volledig, maar wel grotendeels in het Engels. De grootste reden dat ‘Permission To Dance’ echter grote hitkans heeft, is omdat hij werd meegeschreven door niemand minder dan Ed Sheeran.

Billie Eilish – NDA

De singlereleases van Billie Eilish vliegen ons de laatste tijd om de oren. Een paar weken geleden kwam Lost Cause nog de Tipparade binnen, om na 3 weken vervolgens weer te verdwijnen. NDA is de vijfde track van het komende studio album van de succesvolle zangeres uit Amerika, na My Future, Therefore I Am, Your Power en Lost Cause. Dit album, genaamd Happier Than Ever, zal op 30 juli verschijnen en is de opvolger van When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, waarvan er miljoenen over de toonbank gingen.

Deze releases moet je ook echt even checken

Shane Codd komt deze week met de opvolger van zijn doorbraak ‘Get Out My Head’. ‘Always On My Mind’ ligt in dezelfde lijn als die eerste hit en wordt ingezongen door Charlotte Haining. Australische rapper Masked Wolf hoopt het verrassende wereldwijde succes van ‘Astronaut In The Ocean’ over te doen met opvolger ‘Say So’. John Legend brengt het swingende ‘Crowd Go Crazy’ uit voor de soundtrack van de film ‘Space Jam: A New Legacy’. Bizzey is terug met zijn bekende sound op ‘Nog Steeds Vies’ met Dopebwoy en Mula B. Rapper Kevin heeft opnieuw de handen ineengeslagen met zangeres Yade Lauren. Vorig jaar scoorden ze nog samen een Top 40-hit met ‘Als Ik Je Niet Zie’ en nu brengen ze samen met Idaly ‘Praat Met Mij’ uit. Tot slot zijn er grote Latin releases van Maluma, Alvaro Soler en Jennifer Lopez met Rauw Alejandro.