New Releases: Topic en A7S steken 90's-rammer in het nieuw

- Releases

 Topic A7S ATB Thomas Acda Paul De Munnik Maan Typhoon Selena Gomez Zoe Wees Anne-Marie Digital Farm Animals Ariana Grande Doja Cat Megan Thee Stallion Foo Fighters Riton Nightcrawlers Frenna
New Releases: Topic en A7S steken 90's-rammer in het nieuw

Zoals iedere week check je hier de nieuwste en heetste releases. Topic en A7S staken met ATB de danceklassieker 9 PM (Till I Come) in een nieuw jasje en Selena Gomez brengt tot ieders verrassing een Spaanstalige track uit.

YOUR LOVE (9 PM) – ATB x Topic x A7S
"In de afgelopen 20 jaar heb ik veel verzoeken ontvangen voor samenwerkingen en nieuwe edities van 9 PM (Till I Come).” Dat liet de Duitse dj en producer ATB, André Tanneberger, weten in het persbericht dat Universal de wereld in stuurde. De Duitser scoorde tussen 1998 en 2000 drie iconische dancehits, waaronder 9 PM (Till I Come) en Don’t Stop. Eerstgenoemde stond in 1998 13 weken in de Nederlandse Top 40 en bereikte de elfde plek. In de UK kwam de track zelfs op nummer 1 terecht. ATB, Topic en A7S komen nu met een remake van de track en dat is best bijzonder volgens die eerste. “Ik weigerde de verzoeken van al die andere dj’s en producers allemaal, omdat ik nooit echt tevreden was met hun aanpak of het eindresultaat. Tot ik samen met mijn manager naar Breaking Me luisterde, de grote hit van Topic en A7S. We hadden meteen het gevoel dat de wereld van die twee perfect kon samensmelten met die van ons."

ALS IK JE WEER ZIE – Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan, Typhoon
Vorig jaar vertrokken Thomas Acda, Paul De Munnik, Maan en Typhoon naar Ameland. Niet om alleen maar lekker uit te waaien, maar om met elkaar een track te schrijven. Dat werd Als Ik Je Weer Zie, dat gaat over vriendschap. Maar wie goed luistert, hoort er ook een hoopvolle boodschap in, die naadloos aansluit op de tijd waarin we nu leven. Als Ik Je Weer Zie is een track die naar aanleiding van de livestream van De Vrienden van Amstel LIVE wordt uitgebracht. Het evenement, dat jaarlijks duizenden mensen naar Rotterdam Ahoy trekt, zou eigenlijk niet doorgaan. Maar alle artiesten hadden toch wel zin in een nieuwe editie en dus wordt er komend weekend een show uit de grond gestampt, die coronaproof is. Er zijn inmiddels meer dan 250.000 kaarten voor verkocht.

DE UNA VEZ – Selena Gomez
Een jaar geleden stond Selena Gomez voor het laatst in de Top 40. Haar track Rare kwam toen niet verder dan de 25e plek. De afgelopen tijd werkte ze aan nieuw materiaal en daar mogen we nu het eerste resultaat van proeven. De Una Vez is haar eerste Spaanstalige single. De titel van het nummer betekent vrij vertaald ‘ineens’. De track gaat dan ook over het moment dat je over een relatiebreuk heen bent en dat je je dus weer vrij van verdriet voelt. Selena liet op haar social media weten dat ze altijd al eens Spaanstalige muziek had willen uitbrengen en ze hoopt dat haar fans er net zo van gecharmeerd zijn als zijzelf.

GIRLS LIKE US – Zoe Wees
Zoe Wees leerden we afgelopen jaar kennen dankzij haar doorbraak Control. Een track die beschrijft hoe zij met haar Rolandische epilepsie omging in haar kindertijd. Daarnaast was het een eerbetoon aan haar muziekdocent, die in haar muzikaliteit geloofde. Na zo’n zwaar onderwerp is het tijd voor een track die niet zo zwaar op de maag ligt. Toch heeft Zoe een duidelijke boodschap met Girls Like Us. Het is volgens haar een steun in de rug voor alle vrouwen en meisjes in de wereld, die de druk voelen van de maatschappij. "Het is niet altijd goed om na te denken over hoe de rest van de wereld je ziet,” liet ze deze week weten. “Het is veel belangrijker om na te denken over hoe je je van binnen voelt. Het is niet gemakkelijk om jezelf mooi te noemen, maar zelfverzekerd zijn helpt je om jezelf te accepteren en lief te hebben. Aan het eind van de dag gaan we allemaal zonder make-up naar bed, met de lelijkste kleren nog wel, en worden we met het meest rommelige haar op aarde wakker."

DON’T PLAY – Anne-Marie x KSI x Digital Farm Animals
“Ik twijfel enorm aan mezelf. Zelfs als mensen me vertelden dat ik goed was, zou ik het niet geloven. Ik denk dat als ik echt in mezelf zou geloven, dan zou ik één van de grootste popsterren ter wereld kunnen zijn.” Dat liet een openhartige Anne-Marie deze week weten in een interview. De zangeres volgde het afgelopen jaar therapiesessies om van haar onzekerheid af te komen en vooral om dat deel van haarzelf te accepteren. De afgelopen jaren liep ze vooral zichzelf voorbij. 2020 is volgens haar dan ook het jaar dat haar leven heeft veranderd. In 2021 wil ze doorpakken en dat doet ze onder andere met haar nieuwe single Don’t Play. Die track maakte ze samen met Olajide Williams, oftewel de Britse rapper KSI. Die scoorde in de UK al top 10-hits met Houdini (met Swarmz en Tion Wayne), Really Love (met Craig David en Digital Farm Animals) en Lighter (met Nathan Dawne). Acter Digital Farm Animals gaat de Britse producer Nicholas Gale schuil en hij stond in Nederland al in de Top 40 met All Falls Down (met Alan Walker en Noah Cyrus) en Back To You (met Louis Tomlinson en Bebe Rexha).

Ook deze tracks moet je horen
Natuurlijk verschenen er deze week nog veel meer tracks die het beluisteren waard zijn. Zo bracht Ariana Grande een remix uit van haar nummer 34+35 en daarop zijn ook Doja Cat en Megan Thee Stallion op te horen. Fans van de Foo Fighters kijken massaal uit naar 5 februari, want dan verschijnt het nieuwe album van de band: Medicine At Midnight. Daarvan verschenen al de singles Shame Shame en No Son Of Mine, maar nu is er ook al een derde track van uit. Waiting On The War schreef Dave Grohl, nadat hij erachter kwam dat zijn 11-jarige dochter Harper angst had voor een oorlog. Nu Olivia Rodrigo flink lijkt te gaan scoren met haar track Drivers License, brengt ook haar High School Musical: The Series-collega Joshua Bassett een catchy track uit. Riton, Mufasa en Hypeman stekende 90’s-hit Push The Feeling On van The Nightcrawlers in een nieuw jasje en nadat Frenna Lijpe heeft geholpen op Mansory, brengt hij nu zijn eigen nummer Dragon Roll uit.

34+35 REMIX – Ariana Grande, Doja Cat & Megan Thee Stallion

WAITING ON A WAR – Foo Fighters

LIE LIE LIE – Joshua Bassett

FRIDAY (DOPAMINE RE-EDIT) – Riton x Nightcrawlers ft. Mufasa & Hypeman

DRAGON ROLL – Frenna

Wil je meer nieuwe nummers checken? Beluister dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: covers singles