New Releases: Suzan & Freek droppen Honderd Keer

- Releases

 Suzan & Freek Megan Thee Stallion Dua Lipa Jaap Reesema Cristian D Bilal Wahib La$$a Imagine Dragons Armin Van Buuren R3hab Aya Nakamura The Chainsmokers Tabitha
New Releases: Suzan & Freek droppen Honderd Keer

Iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Deze week komen onder anderen Danny Vera en Krezip, Imagine Dragons en Cristian D, Bilal Wahib en La$$a met nieuwe muziek.

HONDERD KEER – Suzan & Freek
“Het is zo lekker om weer moe te zijn van al die shows”, vertelde Suzan van Suzan & Freek afgelopen week bij Domien Verschuuren in de Q-middagshow bij Qmusic. Deze week kwam er weer een nieuw concert bij: de grootse show van The Streamers in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Maar er was meer nieuws, want het duo heeft ook een nieuwe track uit: Honderd Keer. De afgelopen weken was het nummer ook al te horen tijdens optredens van de twee. “We hebben natuurlijk wel een paar tranentrekkers”, zo begon Freek, “maar ik denk dat dit niet in echt in de categorie ‘grafstemming’ is. Het is wel een opbeurend liedje. Ik hoop dat mensen er blij van worden, want wij worden er zelf wel heel blij van”.

SWEETEST PIE – Megan Thee Stallion, Dua Lipa
Megan Thee Stallion en Dua Lipa zijn misschien niet direct de acts waarvan je een gezamenlijke track verwacht. Megan scoorde buiten Nederland al een dikke hit met het weinig verhullende WAP (dat staat voor Wet-Ass Pussy) met Cardi B, maar in Nederland staat haar totaal nog op 0 Top 40-hits. Sweetest Pie is in vergelijking met dat nummer veel meer pop, maar dat kan natuurlijk niet anders als je samenwerkt met één van dé popprinsessen van dit moment, Dua Lipa. Toch is er ook een belangrijke overeenkomst met WAP: de dames hebben de touwtjes strak in handen en bepalen zelf hoe ze de mannen verleiden.

MIJN KLEINE PRESIDENTJE – Jaap Reesema
Met Mijn Kleine Presidentje maakte Jaap Reesema veel indruk tijdens de nationale hulpactie voor Oekraïne van Giro 555. Hij schreef het nummer over de oorlog samen met Snelle en daarbij maakte hij gebruik van de vragen die zijn 5-jarige zoontje Muck had. Het ventje zit vol optimisme en dat raakte Jaap. “Ik word zo emotioneel van zijn visie. Ik kon niet anders dan hier een nummer over schrijven”, schreef de zanger op Instagram. Hij bracht de track tijdens de uitzending van Radio 555 voor het eerst te horen en kreeg daar zo ontzettend veel reacties op, dat hij afgelopen week direct de studio indook om een studioversie van het nummer op te nemen. Die is nu uitgebracht. De opbrengsten gaan naar Giro 555.

1234 – Cristian D, Bilal Wahib, La$$a
Via Le Bled brak Cristian D vorig jaar door. Het nummer, dat hij maakte met de Vlaamse producer Brysa, werd een dikke streaminghit in Nederland en België. Het was niet genoeg om de Nederlandse Top 40 te halen, maar die missie slaagde wel via Amsterdam (opnieuw met Brysa en met $hirak en Ashafar). Voor de opvolger van die track trok Emanuel Doru, zoals Cristian D echt heet, opnieuw een grote naam aan: Bilal Wahib. Daarbij mocht La$$a deze keer achter de knoppen zitten om het nummer te produceren. En opnieuw flikt Cristian het: 1234 heeft een zeer catchy refrein, dat de eerste dagen niet meer uit je hoofd verdwijnt. Om nog een misverstand uit de wereld te helpen: Cristian is geen Belg. Hij werd geboren in Amsterdam en verhuisde op zijn achtste naar onze zuiderburen.

BONES – Imagine Dragons
Met Enemy stond Imagine Dragons vorige week samen met rapper JID nog op nummer 5 in de Nederlandse Top 40. Dat was de soundtrack van de Amerikaanse animatieserie Arcane League Of Legends en kun je dus bestempelen als een uitstapje. De band stapt via Bones weer over op hun eigen koers. Het is geen typisch Imagine Dragons-nummer: het begint nog redelijk rustig, maar niet veel later wordt het gaspedaal volledig ingedrukt en voert de optimistische melodie de boventoon. “Bones is een weerspiegeling van mijn constante obsessie met de eindigheid en kwetsbaarheid van het leven”, zo liet zanger Dan Reynolds in een verklaring weten.

Ook deze tracks moet je echt checken
Er verscheen nog meer deze week. Krezip maakte een bijzondere collab met Danny Vera, Armin van Buuren schakelde R3hab voor Love We Lost, dat werd ingezongen door Simon Ward. Ook Aya Nakamura werkt op Dégaine (dat ‘pistool’ betekent) samen en wel met de Congolees-Belgische rapper Damso. The Chainsmokers hebben na ex-Alarmschijf High met IPad alweer een nieuwe single uit en Tabitha bezingt de liefde die ze nooit verwachtte op Optimist.

MAKE IT A MEMORY – Krezip & Danny Vera

LOVE WE LOST – Armin van Buuren & R3hab feat. Simon Ward

DÉGAINE – Aya Nakamura feat. Damso

IPAD – The Chainsmokers

OPTIMIST – Tabitha

Wil je meer nieuwe releases? Check dan de releaselijst of beluister onze playlist op Spotify.