New Releases: Lewis Capaldi dropt persoonlijke track

- Releases

 Lewis Capaldi Coldplay David Guetta Raye Ronnie Flex Ed Sheeran Burna Boy Stormzy
Lewis Capaldi

Vrijdag is dé dag van nieuwe muziek. Daarom check je hier de nieuwste en meest opvallende tracks, zodat je niets hoeft temissen!

BEFORE YOU GO – Lewis Capaldi
Al 40 weken staat Lewis Capaldi met Someone You Loved in de Top 40. Opvallend genoeg wist tussendoor geen ander nummer van de Ierse singer-songwriter te scoren. Before You Go kan daar misschien verandering in brengen. Volgens Lewis is het zijn persoonlijkste track die hij ooit heeft gemaakt. Het zou gaan over het schuldgevoel dat een zelfmoord met zich meebrengt. Toen de zanger zes was, pleegde zijn tante zelfmoord.

OWN IT – Stormzy feat. Ed Sheeran & Burna Boy
De volledige naam van Stormzy is Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr. Dat is nogal een mond vol en misschien doet ook zijn artiestennaam geen belletje bij je rinkelen. In de UK is Stormzy echter al jaren een fenomeen. De rapper uit Croydon scoorde daar al zes hits in de top 20 van de Official Chart en stond met zijn eerste album Gang Signs & Prayer op nummer 1. Tracks als Blinded By Your Grace pt. 2 en Crown zijn er klassiekers. Nu wil hij ook de rest van de wereld veroveren en daarvoor schakelde hij niemand minder dan Ed Sheeran in. Ook hoor je Burna Boy. Own It staat op Stormzy's tweede album Heavy Is the Head, dat op 13 december verschijnt.

DADDY – Coldplay
Coldplay bracht deze week het nieuwe album Everyday Life uit. Aan de tracks op dat album zul je soms best even moeten wennen, want de groep is een nieuwe weg ingeslagen. Wereldmuziek vormde de belangrijkste basis, in plaats van de muziek die je nu in de Top 40 vindt. Naast tracks als Orphans, Champion Of The World en Arabesque, check je ook Daddy op Everyday Life. Een ballad over de band die je met je vader hebt.

HEIMWEE – Ronnie Flex
Net als Lewis Capaldi heeft ook Ronnie Flex een persoonlijke track uitgebracht. In Heimwee rapt hij over beslissingen die hij heeft genomen en die misschien niet zo goed hebben uitgepakt. "Ik moet leren houden van mezelf, voordat ik van je kan houden, girl," rapt hij eerlijk. Met deze track, die ondanks de boodschap erg catchy is, flirt Ronnie weer wat meer met pop.

MAKE IT TO HEAVEN – David Guetta, Morten, Raye
Als je de naam Raye hoort, zal je misschien niet meteen een track van haar te binnen schieten. Toch heeft de 22-jarige, Britse zangeres al drie Top 40-hits op haar naam staan. Ze was te horen op You Don't Know Me - Na Na Ay! van Jax Jones, Op By Your Side van Jonas Blue en dit jaar checkte je haar nog op Don't Go Away van David Guetta. Dat smaakt naar meer, moest de Fransman gedacht hebben. Want op Make It To Heaven is ze opnieuw te horen. Het verschil met de vorige keer? David heeft ook de hulp ingeroepen van de Deense producer Morten, oftwel Morten Breum. Die werkt al enkele jaren in Los Angeles.

Meer nieuwe releases check je in onze Spotify-playlist of hier!

Heb jij vragen over zelfmoord? Stichting 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113 
Openingstijden: 24 uur, 7 dagen per week.

Foto: BSR Agency