Fresh: Zayn en Nicki Minaj stomen erop los

- Releases

 Zayn Nicki Minaj Yung Felix Alessia Cara Pharrell Williams Kendrick Lamar Hozier Robin Schulz James Arthur Anne-Marie Tyler  The Creator Rita Ora Frenna Priceless
Fresh: Zayn en Nicki Minaj stomen erop los

Zoals iedere week check je hier de heetste nieuwe releases van New Music Friday. Deze keer ontdek je nieuwe tracks van onder anderen Zayn en Nicki Minaj, James Arthur en Anne-Marie en Tyler, The Creator en Robin Schulz.

NO CANDLE NO LIGHT – Zayn ft. Nicki Minaj

Wanneer verschijnt nou dat nieuwe album van Zayn? Al sinds Dusk Till Dawn, zijn hit met Sia, vorig jaar uitkwam wordt er al druk over gespeculeerd. Maar een definitieve releasedatum hebben we nog niet gekregen. Gelukkig zit de zanger niet stil, wat betreft het uitbrengen van singles. No Candle No Light is een track waarop hij met Nicki Minaj de frustraties van een relatie (ja, die zijn er ook) bezingt.

FREAK IN THE WEEKEND – Frenna & Priceless

Frenna gaat lekker. Bijna iedere week verschijnt er wel een track waarop hij te horen is. Freak In The Weekend maakte hij met Priceless, die je net als Frenna kent als lid van SFB. Eerder stonden de twee al in de Tipparade met Wasteman, waarop ook Jandro te horen was. Ook hij is lid van Strictly Family Business.

VELVET ROPE – Rita Ora

Met Let You Love Me gaf Rita Ora je al een mooi voorproefje van haar nieuwe album Phoenix, dat binnenkort uit zal komen. Velvet Rope zal ook op dat album komen te staan. Daarop is de zangeres alleen maar te horen met een piano en een achtergrondkoor. Voldoende om tot een catchy track te komen.

LIGHTS ON – Tyler, The Creator feat. Ryan Beatty & Santigold

Tyler, The Creator kwam deze week in het nieuws omdat Jaden Smith zou hebben gezegd dat hij een relatie met hem zou hebben. Tot nu toe is dat nog niet ontkend. Eerder gingen er al geruchten dat Tyler homoseksueel zou zijn. Terug naar de muziek, want Lights On is zijn nieuwste track. Met de Amerikaanse zanger Ryan Beatty en de Amerikaanse zangeres Santigold levert de rapper een sterk nummer af, dat in de verte doet denken aan werk van Michael Jackson en The Weeknd.

REWRITE THE STARS – James Arthur & Anne-Marie

Over de soundtrack van de film The Greatest Showman is al genoeg geschreven. Het was onder andere in de UK een daverend succes. Nu is er een nieuwe versie van het album, waarop populaire artiesten de nummers in een nieuw jasje steken. Eerder checkte je hier al een track van P!nk en nu hebben James Arthur en Anne-Marie Rewrite The Stars verbouwd. En dat levert toch een hitgevoelig nummer op!

SPEECHLESS – Robin Schulz feat. Erika Sirola

Met OK, waarop James Blunt te horen is, scoorde Robin Schulz vorig jaar een flinke radiohit. Nu is de Duitse dj en producer terug en houdt hij het iets simpeler. Hij strikte de 19-jarige, Finse zangeres Erika Sirola om zijn nieuwste nummer Speechless in te zingen. Zij werkte eerder al samen met Kaskade en momenteel verblijft ze in de Verenigde Staten om tracks op te nemen.

MOVEMENT – Hozier

In september bracht Hozier al Nina Cried Power uit, dat hij opnam met de 79-jarige Mavis Staples. Het was een ode aan activisten die hebben gezorgd voor het ontstaan van Ierland, zoals wij dat nu kennen. Bij Movement, zijn nieuwe single, moet je vooral de video checken. Daarin is balletdanser Sergei Polunin te zien. Hij kwam in de spotlights te staan, dankzij een video waarin te zien was hoe hij op Hozier’s grote hit Take Me To Church danste.

THE MANTRA – Mike WiLL Made-It, Pharrell Williams & Kendrick Lamar

Deze week verscheen Creed II in de Amerikaanse bioscopen. Het is de opvolger van Creed, dat in 2015 in de bioscopen draaide. Daarin draait het om bokser Adonis Creed, die een tegenstander treft die familie van hem is. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) traint de bokser voor dit meeslepende gevecht. Mike WiLL Made-It tekende voor de soundtrack van de film. Deze Amerikaanse producer was onder andere verantwoordelijk voor tracks als We Can’t Stop van Miley Cyrus, Formation van Beyoncé en Black Beatles van Rae Srummerd en Gucci Mane. Op The Mantra hoor je niemand minder dan Pharrell Williams en Kendrick Lamar.

NOT TODAY – Alessia Cara

Binnenkort verschijnt Growings Of Pain, het nieuwe album van Alessia Cara. Not Today zal daar ook op verschijnen. De track is het ultieme lied voor als je een dag even helemaal nergens zin in hebt. Geen zin om je bed uit te komen, geen zin om je ex te vergeten of geen zin om ergens bang voor te zijn… Alessia heeft er vandaag geen zin in.

SAY AMEN – American Authors feat. Billy Raffoul

Met Best Day Of My Life komt American Authors nog best vaak voorbij op de radio. De band is nog altijd een eendagsvlieg in de Top 40. Op Say Amen hoor je singer-songwriter Billy Raffoul, die eerder al werd vergeleken met good old Neil Young. Zijn vader, Jody Raffoul, is geen onbekende in Canada. Hij stond onder andere in het voorprogramma van Bon Jovi en Joe Cocker.

MR LOVA – Yung Felix feat. Zefanio & Ir Sais

Voor Yung Felix begon het jaar goed, want met Ja van Kraantje Pappie en Bizzey scoorde hij een dikke Top 40-hit. Nu is het tijd om zelf de lijst te bestormen met Mr Lova. Daarop hoor je Zefanio en Ir Sais. Die laatste werd geboren in Bonaire en is al jaren bezig in de muziek. In 2008 verhuisde hij naar Nederland en sindsdien heeft hij al tracks als No Worry en The Love Song gedropt.

Wil je meer nieuwe releases checken? Ga dan naar onze playlist op Spotify!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!