Fresh: vijf acts zorgen voor één zomers nummer

- Releases

 Dimitri Vegas & Like Mike David Guetta Daddy Yankee Machine Gun Kelly Gavin James Jason Derulo
Instagram

Ook deze week zetten we weer de heetste nieuwe releases voor je op een rijtje. Je checkt nieuwe singles van onder anderen Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Daddy Yankee, Afro Bros en Natti Natasha, Jason Derulo en Farruko, Jayden en Willow Smith en Machine Gun Kelly.

INSTAGRAM – Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta, Daddy Yankee, Afro Bros, Natti Natasha

Het zou je maar gebeuren: dat je de kans krijgt om een track te maken met Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta en Daddy Yankee. De Arnhemse Afro Bros flikten het. Giordano Ashruf, Rashid Badloe en Sharif Badloe timmeren dan ook flink aan de weg en zijn in Zuid-Amerika al niet meer weg te denken. Ze zaten ook al achter de knoppen bij X, de grote Top 40-hit van Nicky Jam en J Balvin. Natti Natasha zorgde voor de plakkerige vocalen op de track.

MAMACITA – Jason Derulo feat. Farruko

Komt deze titel je bekend voor? Dat is niet vreemd. Onder anderen KM, Frenna en Jonna Fraser, Leafs en Ramiks, Soufiane Eddyani, Ashafar, Travis Scott, Lil Yachty & Rico Nasty, Tinie Tempah en WizKid en zelfs Julio Iglesias brachten tracks met Mamacita als titel uit. Het betekent letterlijk ‘mama’ en Jason Derulo heeft er nu ook een nummer over gemaakt. Hij riep daarbij de hulp in van de 28-jarige, Puerto Ricaanse Farruko, die je eerder dit jaar al kon horen op On My Way van Alan Walker en Sabrina Carpenter en op de Calma Remix van Pedro Capo en Alicia Keys.

WHEN THE PARTY’S OVER – LIVE – Gavin James

Je bent pas echt een gevestigde naam als artiesten je track gaan coveren. Het overkomt Billie Eilish nu, want Gavin James heeft haar hit When The Party’s Over in een nieuw jasje gestoken. Akoestisch en helemaal live, zoals hij dat eerder ook deed met The Book Of Love. Wat je krijgt, is een intieme ballad, die gedurende het luisteren langzaam onder je huid kruipt.

SUMMERTIME IN PARIS – Jaden feat. Willow

Op woensdagavond 21 augustus staat Jaden Smith in Paradiso Amsterdam om onder meer wat tracks van zijn nieuwe album ERYS te brengen. Op dat album staat ook de track Summertime In Paris en daarop is ook zijn zus Willow te horen. De track gaat over een zomerliefde en is misschien wel de toegankelijkste die Jaden de laatste jaren heeft uitgebracht.

MOI LOLITA – Palm Trees feat. OT

In 2001 scoorde de Franse Alizée een enorme hit met Moi... Lolita: het nummer kwam tot de tweede plek en stond 17 weken in de Lijst der Lijsten. Léon Palmen, die als artiest door het leven gaat als Palm Trees, heeft die track nu in een 2019-jasje gestoken. Hij koos voor de zang van het nummer voor de Belgische Olivia Trappeniers, oftewel OT. Veel van het origineel zal ze in 2001 niet hebben meegekregen, want destijds was zij nog net geen 4 jaar oud.

BIG MAN TALKS – Sarita Lorena feat. Adje

Sarita Lorena ken je vooral van Haal Me Naar Boven, de track waarmee Ronnie Flex de afgelopen maanden de Top 40 probeerde te bestormen. Dat is niet gelukt, want het nummer bleef steken in de Tipparade. Toch weerhoudt dat Sarita er niet van om het nu zelf te proberen, met Big Man Talks. Ze krijgt daarbij hulp van Adje, die in het dagelijks leven Julmar Simons heet. Hij stond al eerder in de Top 40 met Ik Ga Hard (The Partysquad,Gers Pardoel, Jayh en Reverse) en met Coño (met Puri en Jhorrmountain).

SIMMER – Mahalia feat. Burna Boy

Als 12-jarige stond Mahalia al in het voorprogramma van Ed Sheeran. Vorig jaar werd ze door de BBC op de lijst van Sound Of 2019 gezet, maar toen had ze al heel wat views op YouTube te pakken. Met Simmer hoopt ze nu ook de hitlijsten binnen te knallen. Daarbij heeft ze wel pittige concurrentie van Mabel, want hun sound lijkt wel wat op elkaar.

CANDY – Machine Gun Kelly feat. Trippie Redd

Hotel Diablo is de titel van het nieuwe album van Machine Gun Kelly, dat sinds vrijdag uit is. Daarop werkt hij onder andere samen met Yungblud en Madison Love. Candy maakte de Amerikaanse rapper met Trippie Redd. Die laatste heeft nog niet echt grote hits gescoord, maar je kent hem misschien wel van Dark Knight Dummo (met Travis Scott) en Fuck Love (met XXXTentacion). Met dit nummer hoopt Machine Gun Kelly antwoord te geven op de vraag waarom veel artiesten naar drugs grijpen.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify of bekijk hier de releaselijst.

Foto: YouTube