Fresh: Sam Smith danst in de video van zijn nieuwe track

- Releases

 Charli XCX Alec Benjamin Christine and The Queens Martin Garrix Sam Smith Snelle
Sam Smith

Hoewel we midden in de zomer zitten, zijn er ook deze week weer hete nieuwe tracks verschenen. Zoals iedere week zetten we de lekkerste nieuwe releases voor je op een rij. Met deze week aandacht voor nieuwe nummers van onder anderen Sam Smith en Alec Benjamin.

HOW DO YOU SLEEP? – Sam Smith

Hoewel Sam Smith op zijn vorige Top 40-hit nog zong over een dans met een vreemde, hebben we de zanger nog niet veel zien dansen. Daar is nu verandering in gekomen, want in de video van How Do You Sleep zien we de zanger bewegen als een malle. De clip doet een beetje denken aan die van Vogue van Madonna en die van Born This Way van Lady Gaga.

THESE ARE THE TIMES – Martin Garrix feat. JRM

Hij moest even rustig aan doen, maar Martin Garrix is ondanks de blessure aan zijn enkel weer volop in de running. Dat viert hij onder andere met de track These Are The Times, dat deze week de Alarmschijf is op Qmusic. JRM zorgt voor de vocalen op het nummer. Zijn naam zegt je misschien niet heel veel, maar hij schreef ook mee aan Garrix’ huidige Top 40-hit Summer Days.

GONE – Charli XCX feat. Christine and the Queens

Festivalgangers zullen Christine and the Queens misschien wat beter kennen, dan volgers van de Top 40. Héloïse Létissier, zoals de zangeres echt heet, scoorde in 2015 een hit met Christine. Nu heeft ze haar krachten gebundeld met Charli XCX en dat levert een track op die meer pop is, dan Christine and the Queens ooit gemaakt heeft.

JESUS IN LA – Alec Benjamin

Als je een superster wil worden, ga je naar Hollywood. Daar zit een liedje in, moet Alec Benjamin hebben gedacht. Zijn nieuwe track Jesus In LA gaat over een jongen die het helemaal wil maken, maar uiteindelijk diep zinkt. Het nummer is gedeeltelijk autobiografisch. "Toen ik voor het eerst in LA aankwam, dacht ik dat ik eindelijk het geluk zou vinden waar ik altijd naar op zoek was,” zo vertelde Alec op Instagram. “Niet lang nadat ik was gearriveerd, tekende ik mijn eerste platencontract. En even later werd ik weer gedumpt. Ik verloor vrienden, ik heb al mijn geld uitgegeven... en moest weer bij mijn ouders intrekken.”

I CAN’T STOP ME – Sabrina Carpenter ft. Saweetie

Sabrina Carpenter ken je misschien nog als Maya Hart in de Disney-serie Girl Meets World. Ook had ze gastrollen in Orange Is The New Black en Law & Order. Maar ze kan meer en wil haar Disney-imago ook het liefst achter zich laten. Dat lukt met de catchy track I Can’t Stop Me, die ze maakte met rapper Saweetie, die in het dagelijks leven Diamonté Harper heet. Ze werkte al samen met Kid Ink, Anne-Marie en David Guetta.

REÜNIE – Snelle

Een reünie organiseer je meestal om je oude klasgenoten na een lange tijd weer terug te zien. Voor Snelle zal dat weerzien niet helemaal prettig zijn. De rapper werd gepest en daar rapt hij op Reünie openhartig over. Hij laat vooral weten dat het hem heeft gemaakt, tot wie hij nu is. Hij wil zijn pester dan ook maar wat graag de hand schudden. Check ook vooral de indrukwekkende video, waarin dit alles in beeld wordt gebracht.

Wil je meer nieuwe releases? Check dan onze playlist op Spotify en bekijk de releaselijst.

Foto: YouTube