Fresh: Nieuwe track Ariana Grande en Social House

- Releases

 Fresh
Ariana Grande 2019

Zoals iedere week zetten we de heetste en lekkerste nieuwe tracks voor je op een rij. Onder anderen Ariana Grande, Pitbull, Douwe Bob en Ava Max dropten deze week hun nieuwe singles.

BOYFRIEND – Ariana Grande with Social House
Voor haar nieuwste track werkt Ariana Grande samen met Social House. Dit duo uit het Amerikaanse Pittsburgh bestaat uit Michael Foster (Mikey) en Charles Anderson (Scootie). Ze zijn nog niet zo bekend, maar daar kan na deze samenwerking met Ariana zomaar verandering in komen. Om dat nog wat kracht bij te zetten, brengen de twee volgende week hun eerste EP uit, dat Everything Changed… zal gaan heten. De eerste single daarvan, Haunt You, is al uit.

3 TO TANGO – Pitbull
De zomer is in volle gang, maar er blijven nieuwe zomerse tracks uitkomen. Pitbull wil je de komende maanden de tango laten dansen op zijn nieuwe single. Het is zeer waarschijnlijk de eerste track van zijn nieuwe album Libertad 547, dat later dit jaar uit zal komen.

SUMMER IN YOUR EYES – Douwe Bob
Ook Douwe Bob heeft de zomer in zijn bol. De zanger met de prachtigste ogen uit de Nederlandse muziek komt met een zwoele track, die niet zou misstaan bij een romantische, warme avond in je achtertuin of op een terras. Of wanneer je terugdenkt aan je grote vakantieliefde. Dat kan natuurlijk ook.

FREAKING ME OUT – Ava Max
Met Sweet But Psycho en So Am I knalde Ava Max het afgelopen jaar de muziekwereld binnen, vastbesloten om daar nog lang niet uit te vertrekken. Freaking Me Out is de volgende track die de Top 40 moet gaan bestormen, maar dat nummer komt niet alleen. In de slipstream bracht ze ook nog stiekem Blood, Sweat & Tears uit. Voor de verandering neigt dat nummer iets meer naar een ballad. Ook Freaking Me Out klinkt wat rustiger en dat is misschien maar goed ook, want leek So Am I niet heel erg op zijn voorganger?

FUCK, I’M LOVELY – Lauv with Anne-Marie
Met I'm so tired… probeerde Lauv dit jaar met Troye Sivan een hit te scoren. Dat lukte in een aantal landen wel, maar hier in Nederland was het nummer niet zo’n succes. Bij Qmusic strandde de track al snel in Repeat of niet. Nu heeft de Amerikaan Anne-Marie ingeschakeld en dat levert een relaxte single op. De stemmen van Lauv en Anne-Marie passen verrassend goed bij elkaar. De track is ook meteen de soundtrack van het derde seizoen van de Netflix-serie 13 Reasons Why.

ALIVE – R3hab vs Vini Vici ft. Pangea & Dego
Momenteel gaat R3hab in de Top 40 nog hard met Around The World (La La La). Maar Fadil El Ghoul, zoals de Bredase dj en producer echt heet, zit niet stil. Alive maakte hij samen met het Israëlische duo Vini Vici, dat bestaat uit Aviram Saharai en Matan Kadosh. Ook

NOT OVER YOU – Conor Maynard
De naam Conor Maynard zegt je misschien vaag iets, maar wanneer je de hits zou horen waarop hij te horen was, zou je heel hard ‘o ja’ roepen. Hij maakte onder andere ex-Alarmschijf Turn Around met Ne-Yo, was te horen Are You Sure van Kris Kross Amsterdam en Ty Dolla $ign en natuurlijk op Whenever van datzelfde Kris Kross Amsterdam. En dan is hij ook nog bekend van zijn vele covers op YouTube. Not Over You is weer eens een eigen single van de roodharige Brit.

OMG – Gryffin with Carly Rae Jepsen
Dan Gryffin ken je misschien vooral van zijn remixen van hits als Desire van Years & Years en Animals van Maroon 5. Dat de Amerikaanse dj en producer veel meer kan, bewees hij al op zijn vorige eigen tracks. Die sloegen helaas niet aan in Nederland. Voor OMG duikelde hij Carly Rae Jepsen op uit zijn kaartenbakje en nodigde haar uit om de track in te zingen. Daar had de zangeres van onder andere de nummer 1-hit Call Me Maybe wel oren naar. Het resultaat is een suikerspin waarvan je telkens wat meer wil eten.

WIFEN – Sjaak, Bizzey, Sarah-Jane & Luna Mae
De allereerste release op PILOT6 is een feit. Huh, PILOT6? Geen paniek. PILOT6 is het eerste urban label van Armada Music, het bekende dancelabel.  Sjaak sloeg voor de kick-off van het label de handen ineen met niemand minder dan Bizzey, die natuurlijk weinig introductie nodig heeft. Samen met de dromerige vocalen van Sarah-Jane & Luna Mae is Wifen misschien wel net zo catchy als Kav VerhouzersStap Voor Stap, waarop Sjaak ook te horen was.

OK (ANXIETY ANTHEM) – Mabel
Met Bad Behaviour bracht Mabel vorige week nog een single uit van haar album High Expectations. OK (Anxiety Anthem) staat ook op dat album, dat deze week verscheen. Volgens de zangeres is het de belangrijkste track van High Expectations, want het is het nummer waar het voor haar allemaal mee begon. Ze schreef het op een slechte dag, waarop ze voelde dat ze gefaald had. Door dit van haar af te schrijven, verdween dat gevoel langzaam maar zeker.

(Foto: BSR Agency)