Fresh: Khalid en John Mayer komen met verrassende combi

- Releases

 Snelle Jonas Brothers BoefThe lumineers Matt Simons Anouk R3hab Martin Garrix John Mayer Khalid
Khalid

Zoals iedere week check je hier de heetste en lekkerste nieuwe releases die op New Music Friday zijn uitgebracht. Deze keer check je nieuwe muziek van onder anderen Khalid en John Mayer, Boef, Jonas Brothers en Martin Garrix.

OUTTA MY HEAD – Khalid ft. John Mayer

Goed nieuws voor fans van Khalid: zijn nieuwe album Free Spirit is nu te streamen. Daarop vind je ook Outta My Head, dat hij maakte met niemand minder dan John Mayer. Zijn stem hoor je niet, maar de bluesy gitaar van John maakt dit nummer tot een zwoele lentetrack.

TRANEN IN DE STUDIO – Philly Moré ft. Snelle

Philly Moré leerde je kennen op het album Lituatie van de formatie GLOWINTHEDARK, maar hij timmert inmiddels ook solo flink aan de weg. Snelle ken je dan weer van zijn Top 40-hit Scars. Samen doken de twee de studio in om een emotionele ode aan de vader van Philly op te nemen.

MISTAKEN – Martin Garrix, Matisse & Sadko feat. Alex Aris

Op Het Ultra Miami Festival verraste Martin Garrix zijn fans met een nieuwe track: Mistaken. Dat was vorige week en nu is de single overal te streamen. Matisse & Sadko zijn geen onbekenden voor Garrix, want eerder maakten zij met hem al de tracks Forever en Break Through The Silence. Alex Aris ken je misschien niet. Hij is een Zweedse singer-songwriter die je beter kent onder de naam Taped Rai. Met Just One Last Time van David Guetta heeft hij al een hit gehad in de Top 40.

COOL – Jonas Brothers

In Nederland komt Sucker van de Jonas Brothers eigenlijk net pas op gang, maar in de Verenigde Staten domineert het nummer al wat langer de hitlijsten. Tijd dus voor een opvolger en dat is Cool geworden. Een track met een sterke beat, dat volop inspeelt op de zonnige dagen die je van de lente mag verwachten.

ALLANG NIET MEER – Boef

Aan het begin van het jaar bracht Boef zijn EP 93 uit, maar behalve aardig wat streams leverde dat geen Top 40-hit op. Nu is hij terug met een door producer Jack $hirak geproduceerde track. Bij het nummer is ook een dikke video geschoten, waarvan de rapper eerder deze week al een trailer deelde.

GLORIA – The Lumineers

The Lumineers? Dat is toch die band van Ho Hey, uit 2013? Inderdaad. Daarmee bereikte de band de vijfde plek in dat jaar. Daarna zagen we de groep niet meer in de Lijst der Lijsten. Maar dat kan zomaar veranderen met hun nieuwe single Gloria. Die heb je weer zo in je hoofd zitten. Het is een voorproefje van het album III, dat de groep in september van dit jaar uit zal brengen. Volgens zanger Wesley Schultz gaat de track over de liefde tussen een verslaafde en haar familie.

TROUBLE – Tiësto & 7 Skies feat. Micky Blue

Tiësto gaat hard dit jaar en brengt de laatste weken iedere week een nieuwe track uit. Deze week is Trouble aan de beurt, dat klinkt als een absolute rammer. Trouble maakte hij met 7 Skies, waarachter de Italiaanse producer David Boldini schuil gaat. Micky Blue tekende voor de vocals. Zij is een singer-songwriter uit New York, die met Nederlandse producers als Mickey Valen en Joren van der Voort werkte.

IT’S A NEW DAY – Anouk

Vorige maand liet Anouk vanuit haar huiskamer van zich horen. Ze plaatste een filmpje op Instagram waarop ze haar nieuwe track It’s A New Day zong. Het leverde een stroom aan positieve reacties op, maar de zangeres merkte op dat de track pas in april zou verschijnen. Deze week is dat gebeurd. Net Als Million Dollar zul je waarschijnlijk even moeten wennen aan het nummer. De kenmerkende stem van Anouk scheurt je na een paar luisterbeurten vanzelf het nummer in.

ALL AROUND THE WORLD – R3HAB x A Touch Of Class

Around The World (La La La La La) werd op 23 december 2000 Alarmschijf en kwam in de weken daarna tot een vierde plek in de Top 40. Het was dus een dikke hit voor het Duitse A Touch Of Class, dat ook wel ATC werd genoemd. Dat mocht later niet meer, omdat producer ATB (bekend van Top 40-hits als Don’t Stop en 9PM Till I Come) een rechtszaak won. De leden van de groep kwamen uit verschillende landen: Joey Murray kwam uit Nieuw-Zeeland, Livio Salvi uit Italië, Sarah Egglestone uit Australië en Tracey Elizabeth Packham werd geboren in Engeland. R3HAB blaast de track nu nieuw leven in en heeft ‘m in een 2019 jasje gestoken.

KILL THIS LOVE – BLACKPINK

BLACKPINK is in hun thuisland ontzettend populair en heeft over de hele wereld al fans. De K-pop groep staat op zaterdag 18 mei in AFAS Live in Amsterdam. De dames stonden al meerdere keren in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en proberen nu ook in Nederland voet op de grond te krijgen. Kill This Love is een slimme track, die beats combineert met pop.

DUST – Matt Simons ft. Betty Who

Dust ken je misschien al van het laatste album van Matt Simons, After The Landslide. De Amerikaan nam de track op met de 27-jarige, Australische singer-songwriter Betty Who, die in het dagelijks leven Jessica Newham heet. Ze heeft al een top 10-hit in haar thuisland op haar naam staan en ze stond drie keer op de eerste plaats van de Billboard Dance Club Charts. Dust is een stuk rustiger.

Meer nieuwe releases check je in onze playlist op Spotify. De complete releaselijst vind je hier!

Foto: BSR Agency