Fresh: Ava Max komt met opvolger

- Releases

 Marshmello Ava Max
Ava Max

Het is weer vrijdag. Da’s natuurlijk niet alleen Top 40-dag maar ook de dag waarop we weer talloze nieuwe releases voorgeschoteld krijgen. Een overzicht van de belangrijkste tracks hebben we voor je op een rij gezet.

SO AM I- Ava Max
Lange tijd was Ava Max haar nieuwe single aan het teasen, So Am I. Maar haar vorige hit, Sweet But Psycho, was nog lang niet uitgeraasd. Ook deze week staat die single nog steeds bij de vijf populairste tracks van ons land. So Am I is opnieuw geproduceerd door Cirkut, de Amerikaanse producer die ook succesvolle tracks maakte voor acts als Katy Perry, Miley Cyrus, Shakira, Rihanna en The Weeknd. De melodie blijft meteen tussen je oren plakken en houdt ergens het midden tussen Feel This Moment (Pitbull en Christina Aguilera), Judas (Lady Gaga) en No Tears Left To Cry (Ariana Grande).

HERE WITH ME- Marshmello ft. Chvrches
Het is inmiddels bijna een jaar geleden sinds de release van muziek van Chvrches. Dat deden ze toen met Love Is Dead. Marshmello is sindsdien behoorlijk actief want tracks met Anne-Marie (Friends) en Bastille (Happier) leverden de 26-jarige Amerikaanse dj en producer al dikke hits op. Precies een maand geleden verliet de eerste samenwerking met het Britse Bastille de Top 40 en opnieuw kiest hij nu voor een Britse samenwerking met Chvrches op Here With Me.

ARCADE- Duncan Laurence
Arcade moet het gaan doen voor 'ons' land tijdens het Eurovisiesongfestival. Voor Duncan Laurence kwam het nummer ‘als vanzelf, vanuit het hart’. De zanger schreef sindsdien veel andere nummers maar Arcade blijft voor hem belangrijk: “Arcade voelt voor mij als de start van mijn carriere. Ik wil met mijn muziek mensen bereiken, ze misschien kunnen helpen en iets meegeven.” Op 16 mei zullen we zien wat het nummer waard is tijdens de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival.

TWO OF US- Louis Tomlinson
Two Of Us is een eerbetoon dat Louis Tomlinson schreef voor zijn overleden moeder, Johannah Deakin. “Mijn moeder wist altijd wat ik voelde en wilde”, zo vertelde hij eerder al over de bijzondere band die hij met haar had. Hij moest het lied dus ook gewoon uitbrengen: “Schrijven is een soort therapie. Ik heb het altijd voor me uitgeschoven dit nummer te maken omdat ik wist dat ik maar één kans het goed te doen.”

RECOGNIZE- Lost Frequencies ft Flynn
Felix de Laet heeft sinds 2015 ieder jaar een Top 40-hit op zijn naam geschreven. Zijn debuut, Are You With Me, werd zijn grootste succes in ons land en later werd Reality (met Janieck Devy) de eerste top 3-hit. Toch hebben we Lost Frequencies inmiddels al bijna een jaar niet meer in de Nederlandse hitlijst gezien. Tracks met James Blunt en The Nghbrs bleven steken in de Tipparade. Deze week is onze zuiderbuur terug met een samenwerking met Flynn, de Ierse singer-songwriter die inmiddels al muziek schreef met onder meer Sky Adams en Mark Vallance.

Meer nieuwe releases vind je in ons overzicht en op Spotify