Fresh: Alan Walker blaast de lente door je speakers

- Releases

 Macklemore Calum Scott Naughty Boy Ozuna Nicky Jam Steve Aoki Lizzo Jonas Blue Alan Walker
Alan Walker

Het is weer vrijdag en dan check je hier de heetste releases van de week. Je checkt nieuwe tracks van onder anderen Alan Walker, Jonas Blue en Dean Lewis.

ON MY WAY – Alan Walker, Sabrina Carpenter & Farruko

Met Diamond Heart bereikte Alan Walker vorige week nog de top 10. Maar Alan heeft meer in zijn mars, want deze week ligt de opvolger van die hit klaar. Dat is On My Way geworden. Daarop is de Amerikaanse zangeres en actrice Sabrina Capenter te horen. Ze werd bekend door de Disney-serie Girl Meets World, maar timmert inmiddels ook aan de weg met haar muziek. De Puerto Ricaanse zanger Farruko zorgt voor een toefje latin.

STAY AWAKE – Dean Lewis

Stay Awake is dan niet officieel de opvolger van Be Alright, maar zo voelt het wel. Al maandenlang is die laatste track van Dean Lewis niet van de radio te krijgen. Stay Awake is wat meer uptempo dan zijn voorganger en klinkt daardoor ook wat opgewekter. De track staat op het onlangs verschenen album A Place We Knew.

I DON’T BELONG IN THIS CLUB – Why Don’t We & Macklemore

Why Don’t We komt uit de Verenigde Staten en bestaat uit Daniel Seavey, Jack Avery, Corbyn Besson, Zach Herron en Jonah Marais. De groep werd populair dankzij YouTube. Zo waren ze vaak te zien bij Logan Paul. Een echte hit hebben de mannen nog niet gescoord, maar voor I Don’t Belong In This Club wisten zij wel Macklemore te strikken.

UNDO – Naughty Boy with Calum Scott & Shenseea

Calum Scott ken je van zijn balladversie van Robyn’s Dancing On My Own. Nu hoor je hem op een uptempo track van producer Naughty Boy. Die heeft met onder andere La La La (met Sam Smith), Lifted (met Emeli Sandé) en zijn samenwerking met Beyoncé (Runnin’) al bewezen catchy hits te kunnen scoren. Naast Calum hoor je ook de Jamaicaanse dancehall-zangeres Shenseea. Een verrassende combi.

TE ROBARÉ – Nicky Jam y Ozuna

De lente is officieel begonnen en dat betekent dat naast de zon en je glimlach, ook de Spaanstalige track weer op komen zetten. Nicky Jam, die je nog kent van El Perdón, werkt op Ta Robaré samen met Ozuna. Die ken je weer van zijn samenwerking met DJ Snake, Selena Gomez en Cardi B: Taki Taki. De titel van het nummer betekent letterlijk ‘ik zal je stelen.’

SCHIJT AAN DE BANK - Quincy Wilson ft. Donson & Gapy

Quincy Wilson werd bekend dankzij House Of Talent en staat nu weer op eigen benen. Met Schijt Aan De Bank bewijst hij goed te hebben geluisterd naar een rapper als Lil Kleine. Met Donson en Gapy maakte hij een track die wel heel erg op zijn hit Vakantie lijkt.

WHAT I LIKE ABOUT YOU – Jonas Blue feat. Theresa Rex

Laat het maken van rammers maar aan Jonas Blue over. Hij heeft er inmiddels al heel wat op zijn cv staan, met als laatste succes Polaroid (met Liam Payne). Op What I Like About You werkt hij samen met de Deense zangeres Theresa Rex. Die hoorde je eerder al op Solo Dance van Martin Jensen.

TALK SLOW – Cody Lovaas

2019 mag je wel het jaar van de singer-songwriters noemen. Dermot Kennedy en Alec Benjamin wisten dit jaar al hun eerste Top 40-hit mee te pikken en misschien komt Cody Lovaas daar ook nog bij. De Amerikaanse zanger werd al op 14-jarige leeftijd ontdekt door Jason Mraz, toen hij voor een coffeeshop wat nummers speelde. Nu, ruim zes jaar later, brengt Cody al een aantal jaren tracks uit. Talk Slow kan zomaar zijn grote doorbraak worden…

TEMPO – Lizzo feat. Missy Elliott

Met Juice scoorde Lizzo aan het begin van dit jaar haar eerste hit in de Top 40. De 30-jarige Melissa Jefferson, zoals ze echt heet, worstelde jarenlang met haar gewicht en met name met de reacties daarop. Op Tempo slaat de nu zelfverzekerde Amerikaanse de handen ineen met Top 40-veteraan Missy Elliott, die daar ook last van had.

PLAY IT COOL – Steve Aoki and Monsta X

De beat van Play It Cool, de nieuwe track van Steve Aoki, zal je waarschijnlijk meteen herkennen. Aoki leende een beetje van Feel What You Want, de hit van Kristine W uit 1994. De zang komt van de populaire Koreaanse boyband Monsta X, die overigens opvallend Brits klinkt. K-pop wordt steeds populairder en de groep, bestaaande uit Shownu, Wonho, Minhyuk, Kihyun, Hyungwon, Jooheon en I.M., hoopt daar een graantje van mee te pikken.

Wil je meer nieuwe tracks checken? Beluister dan onze playlist op Spotify. Check hier de complete lijst met nieuwe releases.

Foto: BSR Agency