Nieuwe single Marco Borsato

- Releases

 Diggy Dex Marco Borsato Xander De Buisonjé Paskal Jakobsen Nick & Simon André Hazes Jr. VanVelzen Jeroen Van Koningsbrugge
Nieuwe single Marco Borsato

Marco Borsato heeft Vrienden in een nieuwe uitvoering uitgebracht als het thema van Vrienden Van Amstel Live.

Marco Borsato herschreef het nummer met André Hazes, Nick & Simon, VanVelzen, Diggy Dex, Xander de Buisonjé en Jeroen van Koningsbrugge. Het nummer is sinds gisterenavond de afsluiter van de Vrienden Van Amstel Live-concertreeks. Die startte gisterenavond met de 20e serie en telt 14 avonden.

Origineel is Vrienden één van de nummers van het album van Marco Borsato, Thuis, en werd origineel geschreven door Gordon Groothedde, Paskal Jakobsen en John Ewbank. “Vrienden is in vele opzichten een bijzonder nummer voor me geworden” aldus Borsato. “Het is nooit geschreven met als doel het te zingen in Ahoy, maar toen tijdens een reisje bleek dat ik met een groep bevriende collega’s op De Vrienden van Amstel LIVE! zou staan volgde al snel het idee om daar iets speciaals te doen met elkaar”. Andre Hazes vult aan: “Ik denk dat het voor veel artiesten een eer is om een nummer met Marco op te mogen nemen. Het evenement maakt het mogelijk dat deze groep vrienden dit samen kan doen. Het is begonnen als een geintje, snel daarna zaten we in het oefenhok en nu zingen we het dagelijks voor 15.000 mensen!”