Geri Halliwell brengt eerbetoon al uit

- Releases

 Geri Halliwell
Geri Halliwell brengt eerbetoon al uit

Het was de bedoeling dat Geri Halliwell komende vrijdag haar single Angels In Chain zou uitbrengen maar de track kwam deze maandag al online.

Met het nummer brengt de zangeres een eerbetoon aan de vorig jaar overleden George Michael. Op het nummer is ook achtergrondzangeres Shirley Lewis te horen die veelvuldig met de zanger samenwerkte. De opbrengsten van de single komen ten goede aan Childline, het doel dat George Michael een warm hart toe droeg.


Eerder zei Geri tegen NME over het nummer: “Toen ik het trieste nieuws van het overlijden vernam was ik negen maanden zwanger van mijn zoon Monty en zat ik barstensvol met emoties. Ik wist niet goed wat ik er mee moest doen en dus maakte ik een nummer dat uiteindelijk Angels In Chains werd.”

 

De release van Angels In Chains, waarin duidelijk nummers van George Michael zijn verweven, zou eerst op 23 juni verschijnen maar het moment van uitbrengen is naar voren geschoven. De originele datum viel twee dagen voor de geboortedag van de zanger. Het is voor het eerst in 12 jaar dat Geri een single uitbrengt.