Fresh: Waterfall

- Releases

 Sia P!nk The Weeknd Daft Punk Anne-Marie
Fresh: Waterfall

Je zwoegt jarenlang voor anderen en leeft op de achtergrond. Dat deden Tpr Erik Hermansen en Mikkel Eriksen jarenlang maar vandaag komen ze uit de schaduw. En hoe…

WATERFALL- stargate feat. p!nk & sia
Stargate heeft een enorme staat van dienst en maakte al hits voor Jennifer Lopez, Selena Gomez, Wiz Khalifa, Fifth Harmony, Rihanna en Beyoncé. Het Noorse duo was afgelopen maand genomineerd voor twee Grammy Awards en hebben besloten nu ook zelf nummers uit te gaan brengen. Dat doen ze met nieuwe en opkomende artiesten maar ook met namen die een flinke reputatie hebben. De eerste twee zijn Sia en P!nk, die op Waterfall een bijzondere combinatie neerzetten.


RAIN IS GONE- tom tukker
Tom Tukker studeerde aan het conservatorium van Amsterdam en met de groep Mondae leverde hij al nummers af als Sunglasses, What You Feel Like en Pumped Up. In 2015 maakte hij een titelloze ep met vier tracks en inmiddels komt daar een opvolger voor; aan het einde van deze maand verschijnt de ep Rain. Om dat album te maken liet hij zich inspireren door de omgeving van IJsland. Rain Is Gone, dat deze week als voorloper verschijnt, is een prima voorjaarstrack.


HIT THE ROAD JACK- throttle
Nooit te oud voor een hit. Dat geldt voor veel klassiekers en Hit The Road Jack doet het al een tijdje prima in de sets van de grote dj’s. Het nummer werd in 1960 voor het eerst ogenomen en werd daarna bekend in de versie van Ray Charles. Ook de Stampeders, Buster Pointdexter en Debbie D gebruikten dat nummer voor hun singles. De Australische dj en producer Robbie Bergin timmert al flink wat jaren aan de weg als Throttle en vorig jaar kon je Money Maker, dat de vocalen van Lunchmoney Lewus en Aston Merrygold meekreeg, al hebben opgepikt. Deze week verscheen de clip bij Hit The Road Jack.


I FEEL IT COMING- the weeknd ft. daft punk
Zit er nog rek in de tweede single van het album Starboy van The Weeknd? Deze week staat I Feel It Coming al bijna vier maanden in de Top 40. Rond de jaarwisseling piekte het nummer met twee weken op nummer 3 en deze week staat de track van de Canadese zanger op nummer 16. Na Starboy heeft I Feel It Coming nu ook een clip gekregen die donderdag is verschenen. Warren Fu maakte een bijna buitenaardse video waarin we Daft Punk aan het einde ook een rol zien hebben.


CIAO ADIOS- anne-marie 
In november maakte Anne-Marie haar debuut in de Top 40. En hoe, want haar samenwerking met Clean Bandit en Sean Paul (Rockabye) stond eerder vijf weken op nummer 1. Ongetwijfeld zullen de drie tijdens Pinkpop hun hit brengen, want Anne-Marie en Clean Bandit en Sean Paul staan op de kalender van het festival, zo werd deze weekn duidelijk. Ook solo heeft Anne-Marie al flink wat nummers uitgebracht met de ep Karate (2015) en de tracks Boy, Alarm en Do It Right. Precies een maand geleden kwam Ciao Adios uit en die track kreeg vandaag een video.