Fresh: tracks voor op vakantie

- Releases

 Niall Horan Jason Mraz Pitbull Ronnie Flex Raye Jonna Fraser The Wanted Justin Timberlake
Fresh: tracks voor op vakantie

In het zuiden van het land begint vandaag de zomervakantie. In de stapel nieuwe tracks van deze week zitten dan ook wel een flink aantal nummers die dat gevoel van 'niks moeten' prima weten te pakken...!

MIGHT AS WELL DANCE- jason mraz
Inmiddels is het laatste album van Jason Mraz al weer vier jaar oud. Van Yes! Kwamen overigens geen successen en wist alleen Hello, You Beautiful Thing de Tipparade te bereiken. Komende maand komt er met Know een opvolger, dat dan al zijn zesde studioalbum zal zijn. Van dat album krijgen we deze vrijdag, na Have It All en Unlonely met Might As Well Dance een nieuwe single voorgeschoteld.

IK SLIDE- jonna fraser & latifah
De laatste eigen Top 40-hit van Jonna Fraser ligt inmiddels al een dik jaar achter ons nadat Party in juni van het afgelopen jaar uit de lijst verdwenen. Met Yellow Claw wist hij daarna Open nog wel in de Top 40 te zetten en deze week zien we de 25-jarige rapper met Maan zeven plekken inleveren op nummer 39. De nieuwste van Jonna is een samenwerking met Latifah.

FINALLY FREE- niall horan
Zijn vorige single wist in de Top 40 niet al te veel potten te breken en kwam niet verder dan de 35e plaats. Qua airplay was dat wel even wat anders want On The Loose was halverwege vorige maand de meest gedraaide track op de radio. Voor de film Small Foot maakte Niall Horan het nummer Finally Free. Horan zag een klein stukje van de film en was meteen verkocht.

FREE FREE FREE- pitbul featuring theron theron
Pitbull hebben we al een tijdje gemist in de Top 40. Na Fun, zijn samenwerking met Chris Brown uit 2015, bleven zijn twee samenwerkingen met Enrique Iglesias (Messin’ Around en Move To Miami) steken in de Tipparade. De 37-jarige rapper liet zich voor zijn nieuwste track inspireren door Hot Hot Hot, het nummer dat Arrow in 1982 uitbracht. Zelf scoorde hij er geen hit mee terwijl Buster Pointdexter in 1989 twee weken op nummer 8 wist te staan. Free Free Free is daarmee een fraai eerbetoon aan de socaster die in 2010 overleed.

FRIENDS- raye
Met Friends doet de 20-jarige Raye een gooi naar een solosucces in ons land. Dat lukte eerder niet met nummers als The Line, Decline en Cigarette. Maar haar stem komt je ongetwijfeld bekender voor dan haar naam. Ze was te horen op By Your Side (van Jonas Blue) en You Don’t Know Me – Na Na Ay! (van Jax Jones).

MELI MELI- ali b & numidia & ronnie flex
Vorige maand was het onrustig in de muziekwereld nadat Ronnie Flex liet weten getrouwd te zijn. Er was inderdaad een trouwfeestje maar dat blijkt nu allemaal te zijn geweest voor de videoshoot van de nieuwe track van Flex, Ali B en Numidia: Meli Meli.

SOULMATE- justin timberlake
Afgelopen dinsdag verraste Justin Timberlake met de release van Soulmate. Met de release van die track lijkt hij zijn album Man Of The Woods na alleen de hitsingle Say Something al weer achter zich te laten. De 37-jarige zanger bestempelt de track zelf als zomerhit, getuige zijn eerste woorden ‘Summer starts now’. Aan zijn nieuwste track werkte ook Nineteen85 mee die eerder meehielp bij de nummer 1-hit One Dance en de top 10-hit Hotline Bling van Drake.

BARCELONA- max george
Als naam zal Max George je misschien niet al te veel zeggen maar zijn stem kon je horen op hits als Glad You Came en Walks Like Rihanna van The Wanted. De band is echter al een tijdje ‘op vakantie’ en deze week keerde George terug in de muziekwereld. Toepasselijker kan niet in de week dat het zuiden van ons land de koffers kan gaan pakken om misschien wel te vertrekken naar… Barcelona. En dat is weer een typische track waar Steve Mac zijn stempel op wist te drukken.

Meer nieuwe releases check je hier of via onze playlist op Spotify.