Fresh: Shawn Mendes, David Guetta & Sia en Snow Patrol

- Releases

 Shawn Mendes Anouk AJR CausesDiploSan holo Thirty Seconds To Mars Haris David Guetta Sia Snow Patrol
Fresh: Shawn Mendes, David Guetta & Sia en Snow Patrol

In Fresh check je wekelijks de heetste tracks, die op #NewMusicFriday verschijnen. Deze week kwamen onder anderen Shawn Mendes, David Guetta & Sia, Anouk en Ronnie Flex met nieuwe nummers.

IN MY BLOOD – Shawn Mendes
Bijna een jaar zijn zijn megahit There’s Nothing Holdin’ Me Back komt Shawn Mendes eindelijk met een nieuwe single. Het is de eerste track van zijn nieuwe album, dat dit jaar zal verschijnen. In My Blood begint rustig, maar barst daarna los. De track laat een volwassener Shawn horen. Een must hear!


FLAMES – David Guetta & Sia
Stel: je bent David Guetta en je hebt al een aantal keer prettig samengewerkt met een zangeres. Wat doe je dan? Dan herhaal je dat trucje nog een keer! Na grote Top 40-hits als Titanium en She Wolf, hoor je opnieuw Sia op een track van David Guetta. Flames klinkt wel weer net even anders!


DON’T GIVE IN – Snow Patrol
We hebben ze even moeten missen, de mannen van Snow Patrol. In 2011 stonden ze voor het laatst in de Top 40, met ex-Alarmschijf In The End. Daarvoor scoorde de groep onder meer een nummer 1-hit met Just Say Yes. Don’t Give In is even wennen en heeft meerdere luisterbeurten nodig. Het is de eerste single van het nieuwe album Wildness.


LENTE – Anouk
Anouk weet wel hoe je een nieuwe single moet lanceren. Afgelopen week werd het lente en stond ze ineens in een uitzending van RTL Weer. Daar bracht ze de track Lente voor het eerst. Het Nederlandstalige nummer is de eerste track die ze van haar nieuwe album uitbrengt, dat ergens tegen het einde van de zomer moet verschijnen.


NON STOP – Ronnie Flex

En daar is wéér een nieuwe track van Ronnie Flex. De rapper, die zaterdag zijn debuut maakt in de jury van de RTL-show It Takes 2, brengt met Non Stop weer een volledig eigen track uit. Het is een rustig nummer, dat ook op zijn nieuwe album NORI staat.


COME OVER – Haris

Haris Alagic won in 2013 X Factor en de Eindhovenaar had met Playing With Fire meteen een aardige Top 40-hit te pakken. Inmiddels is Haris weer een stuk verder en dat kun je goed horen op Come Over. De laatste jaren was hij onder andere te horen op tracks van Hardwell. Met Come Over bewijst hij dat hij het ook prima alleen kan.


ONE TRACK MIND – Thirty Seconds To Mars feat. A$AP Rocky
Afgelopen week trad Thirty Seconds To Mars nog op in een afgeladen Ziggo Dome. Een duet met Eloi van Kensington was één van de hoogtepunten. Die wordt niet uitgebracht, maar wel deze samenwerking met rapper A$AP Rocky. Het is de volgende single van het geheimzinnige album dat de band vermoedelijk over een aantal weken zullen droppen.


RIGHT HERE, RIGHT NOW – San Holo ft. Taska Black

Met I Still See Your Face brak San Holo, alias Sander van Dijck, afgelopen jaar keihard door. Right Here, Right Now moet de volgende knaller gaan worden. Hij maakte het nummer met de Belgische Taska Black. Die dj en producer timmert momenteel zelf ook hard aan de weg. Een aantal weken geleden bracht hij nog de track Dead Inside uit, met de Britse R&B-zangeres Ayelle.


SAY AMEN (Saturday Night) – Panic! At The Disco
Ken je Panic! At The Disco nog? Misschien moet je even graven in je geheugen, maar de Amerikaanse band stond in 2006 twee keer in de Top 40 met I Write Sins Not Tragedies en But It’s Better If You Do. Say Amen (Saturday Night) is de eerste single van het nieuwe studioalbum Pray For The Wicked, dat eind juni uit zal komen. Het is een vrolijke track die je zeker moet luisteren als je het weekend in gaat luiden.


COLOR BLIND – Diplo & Lil Xan
Een paar dagen geleden werd bekend dat Diplo op donderdag 3 mei zal optreden in Paradiso Amsterdam. Het Major Lazer-brein brengt de laatste tijd weer solowerk uit, waaronder Color Blind. Op de track hoor je de 21-jarige Lil Xan, die vooral bekend werd dankzij SoundCloud en filmpjes op YouTube. Het leverde hem met Betrayed een hit op in de Amerikaanse Billboard Hot 100.


THUIS – Big2
Ik Wil Dat Je Danst was al een heerlijk voorproefje van het album Van Staal dat Big2 onlangs uitbracht. Thuis is uit heel ander hout gesneden. Het is een rustige track waarop Twan laat horen wat hij het beste kan: verhalen vertellen.


LET IT RAIN – Causes

Teach Me How To Dance With You was de eerste en voorlopig enige Top 40 van Causes. De band is goed in het maken van stemmige liedjes. Ook Let It Rain valt daaronder. De karakteristieke stem van zanger Rupert Blackman maakt dat je de groep uit duizenden zult herkennen.


HONEST – Bazzi
Bazzi scoorde vorige week nog de Alarmschijf met Mine, maar dier track is al een tijd uit. Honest is het nieuwste werkje van Andrew Bazzi, zoals de zanger helemaal heet. Hij klinkt op Honest een beetje als The Weeknd.


BACK IN THE WATER – HAEVN
Marijn van der Meer en Jorrit Kleijnen van HAEVN hebben inmiddels een aardige fanbase opgebouwd. De groep brak in 2015 door dankzij Where The Heart Is, dat in een commercial van een automerk zat. Daarna scoorde de twee een Top 40-hit met Finding Out More. Back In The Water heeft de bekende HAEVN-sound en zal dan ook goed vallen bij de fans.


BURN DOWN THE HOUSE – AJR

Weak was voor de broers van AJR een ongekend grote hit. Nu komen de heren met een track die de soundtrack is van Super Size Me 2: Holy Chicken. Een documentaire van Morgan Spurlock die het vervolg is van Super Size Me, waarin werd gekeken wat de gevolgen zijn als je 30 dagen lang alleen maar fastfood van McDonalds eet. Deze keer gaat het om voedsel van de Amerikaanse keten Holy Chicken.


Wil je meer nieuwe releases checken? Ga dan naar onze playlist op Spotify!


Foto: BSR Agency